老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
每由初中 每日收過百個人dm
畢業應該大概收到 幾千人dm
啲學生妹俾成班人dm緊既都好大機會最後係俾個識氹女既player呃,始終網絡世界就係咁
樓主開始跟唔到post
呢個世界 男女 比例就50%

d靚仔 就渣住 幾條至十幾條女

無你班a0 毒撚 個世界咪運作唔到囉
乖乖做毒撚啦 唔好破壞世界!

認真回: 唔好介意app識女仔,總會遇到真心既人
唔好太在意其他人諗法最緊要搵到自己中意既人就好
急救無用,因為有肢體接觸,D人個個同FD一齊上,上堂都要聽書,唔會得閒同其他人交流,考完都淨係識到個拍檔,不過係男仔我D男性朋友已經夠多了,唔想再增加
真撚到 無得再真
識女仔唔好以拍拖或結婚為先,以朋友角度出發

多個女性朋友有嘢唔識都可以請教吓佢

好ODD就係少從對方角度出發去諗

幽默感就係要唔怕醜咁夠膽+啱timing講啲令到自己和對方都會笑嘅爛gag
我覺得單對單識人方式我或者仲handle到,只係好似除左speed dating係唔會有其他方法係出現單對單(交友app可能都係既,前題係突破到同幾百個男人競賽既重圍)

群體活動Social真係太辛苦
有冇聽過人生課程?呃人果啲
入面好多傻閪等你救贖
留名
我都想識
你代表哂 好仔好女?
上興趣班都未必有用
我都上過幾個興趣班,而家都有進修
有試過成班同性
或者啲人真係純粹去學野
上堂係有少少交流但上完即走嗰隻
我都想知點識到人
睇樓主啲對答覺得好唔耐煩
首先你個標題係寫唔用app點識異性
人哋俾晒suggestion你又話自己內向乜乜乜
講到底即係自己性格問題唔係渠道嘅問題啦
咁好心你個post寫清楚:自卑內向毒撚點識到女仔

女人係鍾意有自信嘅男人
你連自己對自己嘅自信都無就唔好講溝女啦
你個case根本係要改變個思想同諗法
唔好覺得自己做咩都唔夠勁,唔夠勁咪去學去進修
發掘自己有咩興趣再鑽研落
你唔比心機裝備自己人哋點欣賞你呀?
積極啲啦,一味放負覺得自己做唔到咁你永遠都唔會做到

覺得好難有個舒服嘅對話咪練習,參考下人哋點講嘢
活動台放低tg post大把俾你練啦
你分清楚係連同同性傾計都有困難定點啦
唔好乜都怕就唔試,你唔試過點知
對自己自信啲啦
要揸緊個信念係:啲女唔同我傾計真係走寶
而唔係:我要取悅個女仔,要夾硬搵嘢講

利申:絲打,拍過好多次拖,接受唔到自卑放負撚嘅追求者
有冇速成教學

互相有興趣既根本上唔洗溝
我同時你講法 本身Social自己唔使理係交友app定其他渠道啦
照你講法 其實呢件事係唔使討論

雖然我係講其他frd 唔係social 類/ 冇人可介紹
但如果自己本身夠主動夠social skills 就冇所謂啦
用交友apps 識嘅女多數都係啲港女公廁搵人埋單
咁講真係勁on9
大把好仔好女玩交友app啦
講到交友app就一定係約炮咁
無知真可怕
玩幾個月就識玩
我第一次玩玩左1個月就識到
自此之後就del app
無得再玩交友app了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞