老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
睇得出你唔想keep住內向,證明你唔完全係個內向嘅人
內向嘅人都可以扮外向架姐
首先唔好覺得妃常慘
嚟個就係個分別外向既人就算喺嚟個年代都會參加好多群體活動,社交技能都會繼續好好。
但係相反內向既人就因為有好多足不出戶既娛樂,唔會好似以前年代要逼到自己出去先有娛樂,所以識人既機率同有既社交技能都不足,所以識人就變到好困難
應該話以前冇而家啲人咁自我中心
以前嘅感情感覺比較純情啲
平平凡凡都可以好甜蜜好開心
樓主快啲答我問題啦
唔係ban 係講緊就咁一句 義工/返course/興趣班/打機 其實無社交能力既人都係好茫然唔識點做 想有人講得詳細啲 再簡單啲具體啲咁講啫係可能有個絲打出嚟講下如果有個有共同興趣,可能會見到但係本身唔識既人想識你,個人點樣行埋嚟識你,講/做啲咩,點樣既方式會拎被識嗰個無咁驚/尷尬/etc
小弟打字慢+要時間諗
請教下身邊所有老豆老母 全部都係情場贏家先組織到家庭
周街都識到啦

去飲咖啡 坐低之後就撩女仔傾偈
真係好難扮,一同好多唔識既人接觸就會靜咗唔知講乜,然後變到格格不入,仲要生理上覺得好大壓力好辛苦
lm , A0
我都覺
真係勁難
叫朋友介紹D人又真係淨係得個講字話會
明樓主感受 初初係男校出黎都係想改變下自己 就入左好多唔同既gp eg:運動/興趣 都叫做有拍過下拖同學識同人相處下 不過長時間咁樣social真係幾攰 特別近年都轉左單對單識人既方式 同以前識落一班人感覺好難維繫 不過出左黎做之後都冇咩心機去識人了
online驚
去啲打機DC群組識人
我D FD全部唔係拍拖就結晒婚
出黎都少
我先難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞