老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
中一一
sor for太麻煩太細膽
其實主要都係份人太驚帶咗麻煩俾人/嚇親人/做啲令人厭惡既野自己唔知
其實lead到個舒服既對話唔是咁易的葉師傅
如果係返緊學,乜活動都參加,
例如義工/ 運動/ 教會/ boardgame個d

最好小組形色個d, 太多人/ 太小人你唔會熟到

識唔識都問下其他人

吹幾嘴平時中意想食咩/睇咩戲/ 運動/ 想去邊, 一班人約出黎玩2次就熟

根據個人經驗,
d人參加活動唔少人都係想識多d人,
主動d,所以通常都彩下你,加油
我條條女都係地鐵巴士餐廳搭訕識
而家都好多人fd搭fd
問題係有D人冇咩fd/ d fd都唔係活躍social冇咩得搭
惡性循環
首先要臉皮夠厚
本人你個人有質素就一定吸引到人
無自信係外型or係異性面前唔知講乜?

外型可以執和做gym改善

話題就係從日常生活/飲飲食食/Netflix劇

如果有啲識嘅技能(整電腦/維修水電)係可以幫到人嘅,女仔都好buy,當然唔係做觀音兵去比人老點
進取唔緊要, 唔好同時向多個目標進取
唔好覺得全部女人都係雞, 郁下就要人比個閪你屌咁就夠
直接行埋去 搵佢傾計
自我介紹下 9up 下 問下人d info開始
最緊要唔好怕醜 當識個同性朋友咁 唔好諗緊多
一唔小心就會變左"我好鍾意您您受唔受溝.jpg"毒撚
Partially agree, 唔怕all in一個炒車咩

利:all in
交友apps即係約炮apps
自己經驗係讀書時識,一齊上堂做group project易好多。

出黎做野如果係大公司的話通常成日會有啲公司event e.g.慈善、探老人院、馬拉松之類,盡量參加去識人啦。

細公司(少於10人)如果有心有力就試下同事frd搭frd打好關係,我識都有frd係同同事熟到星期六日會互相圈子啲frd一齊出去玩。

另外,睇公司咩nature,有時會同唔同公司一齊開會,都有機會可以識到唔同人or另一半。

再唔係去讀一兩張post graduate diploma / 直頭去讀master,識人機會率大好多

加油
認真問
係咪而家後生真係唔興去飲嘢
係咪已經好老套
唔使專登過老蘭公司樓下日日happy hour滿晒
識一兩個人就自然friend搭friend識多啲人架啦
求其吹水都傾到一晚,係咪其實已經俾人當做老餅
未追到手都all in如果失手就一定係揼春架喇, 但係唔盡力又唔會得手嘅

我覺得係對個女仔嘅尊重黎嘅
如果你追緊佢果陣
有一日你知道個女仔原來有同其他人曖昧
你自己都會唔高興啦, 反之亦然
都get到你大概講乜,基本上就係認識到自己長處再試圖去表現自己長處
不過真係都唔識分辨自己有咩屬於優點,真係無乜自信
周街搭訕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞