老老竇竇,唔用交友app其實要點識異性

693 回覆
918 Like 26 Dislike
想問下絲打如果有同你有共同興趣但係唔熟既人想識你,用點樣既方式你會覺得成件事係舒服,可以繼續傾落去
所以有時都好羡慕d enjoy social既人
日日去識新人,又開心又可以增加社交圈子
咁你好我好多啦已經
我啲社交技能係完全唔夠又唔知點樣提升,已經唔止係有無心機既問題
根據我玩過兩個月交友apps 既經驗
你份人內向既話玩apps 都係冇撚用
只會愈玩愈自卑

因為大部分女仔都係鐘意識氹女既人,你內向/ 慢熱, 講兩句好快就會俾人quit 左, 自信心只會愈黎愈低
其實我覺得開個TG group大家如果有心想識朋友嘅入個group度傾吓計先交流吓意見咁起碼你多咗個社交圈子先咁當然男女都入得啦話唔定傾吓樓主你就會有出pool嘅機會呢
真係未試過打機無端端識到女,通常都唔會知個人係唔係女,除非係同男朋友一齊玩勁明顯嗰啲反而台仔就識到幾個
減少打機和睇動畫,和多啲參與啲多人嘅戶外活動行山或運動,有自信心,自然同異性溝通都易好多
之前有諗過用嚟識下fd 因為圈子唔大 不過一諗到上得去嘅人都係想搵對象就放棄咗 唔想浪費人哋時間
我都超內向,除左女友外都唔會同人食飯

不過就唔好因為網上娛樂比較輕鬆就完全放棄真人社交
人醜性騷擾,人帥性高潮
會分組㗎嘛
再唔係問上堂嘢囉
扮唔識or聽唔到請教吓咁
一開始突兀咪突兀
唐突咪唐突

你幾時會見到有嘢係要有個完美嘅開始㗎
你睇戲都唔會要求要有完美嘅開局啦
係睇你點樣去引導同處理個過程
最後先係完美嘅結局
個個睇完戲都係討論結局多㗎咋
放膽去啦
突入完就用文字chat吓先啦

你好啊 我叫浩然啊
升中四了,還未試過拍拖,但毒男說:「不緊要,依家努力讀書考好會考,第時有錢你荒(慌)無女?」

結果,毒男克服了一個又一個的考試,升上大學;影畢業相時,發覺好多人都一雙一對,原來大學係撮合情侶既好地方。毒男依然一個,但他說:「不緊要,即將係我踏入社會大展拳腳既時候,亦係我幸福生活既開始!」

毒男努力工作,三年,五年,七年過去了,依然單身。但他終於達成了心願,成為高收入人仕 - 月薪達二萬零五百蚊。

毒男年過三十,開始疑惑:「點解我已經係成功人仕,但仲係無女?」更令他驚訝的是,公司不少女同事都同MK型男拍拖結婚,但那些男人可不是事業型喎,例如,Dorothy既男朋友只係中五畢業既Sales,月薪只有一萬八千蚊,比自己足足少了二千多元!點解?唔係努力讀書成為有錢人就有女既咩?

不知不覺毒男到了中年,身邊已無什麼朋友,自己渡過一個又一個既聖誕節及情人節。

毒男年老了,孤零零一個坐在公園,回想一生:「自己曾得過什麼?女人的身體是怎麼樣的?和女朋友係海邊共渡平安夜既滋味係點架?高登人不是經常留帖話:『後生時唔好浪費時間,第時有錢你荒無女咩!』我照做了,究竟什麼地方出錯?」
有計
你同啲台仔再friend啲
然後遲啲有得去旅行嘅時候搵佢哋玩
咁朋友再識多啲朋友
咁有可能會識到台妹做女朋友呢

又可以學番少少普通話
然後如果同啲台妹傾偈傾得啱
話可以用互相教大家語言嚟連繫
咁樣傾吓傾吓

得閒你去台灣搵吓佢
佢對你有feel嘅話有可能會嚟香港搵吓你
咁樣慢慢一步一步加深感情就會大機會出pool啦
我就是成功的例子, 拍到結埋婚
Which apps
用咗都識唔到
除非你用好多時間(包括用埋自己嗰兩日休息日)去做義工、同frd搭frd等等嘅實體方法去識人
否則都好難提升到嗰機會率同埋過程慢
而交友app就可以短時間內俾你去搵一堆人去識、screen、甚至增加約對象出黎嘅次數
有錢自然有囡埋身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞