[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#63

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
240Hz難推同邊際效益已經唔高
雖然聽唔明...但
32吋WQHD 144Hz屌得過? 睇中咗ASUS ROG SWIFT PG32UQX
4k黎
Shit打錯。。。係UHD
香港會開幾錢
我估39999HKD
3000USD變40000HKD
前車可鑑

港行不了
32EP950-B應該係用matte coating
好鬼浪費 亦冇VRR 有HDR400TB
個時直接AMAZON買番黎平一半
想問吓新嗰隻samsung odyssey g5 34吋好唔好
我見賣4700
https://www.samsung.com/us/computing/monitors/gaming/34--g5-odyssey-gaming-monitor-with-1000r-curved-screen-lc34g55twwnxza/
或者有冇其他34 ultrawide mon 介紹?
屌我想問
Viewsonic想睇display 度下size 邊到有 ?
利申 睇岩XG2405 但到到都無display度唔到size
g34wqc
跟悠二買?
27吋 144HZ有咩可以簡
3叔隻G5?
見Centralfield賣VG34VQL1B 賣5000
咁就冇咩競爭力了 amazon賣4千 但運費800
睇唔啱M27Q咩?
我唔太推G3同G5系列 GTG差 1000R又太曲
想用曲面
GTG唔係話1毫秒咩
係呀 港人治港 高度自治 50年不變呀嘛

1000R太曲 除非你見過實物 真係鍾意
如果唔係1800-1500就算啦
另外16:9曲嘅意義不大
點解
曲係想個芒包圍住你 增加沉浸感
但係個芒太短 得16:9 就自然包唔住架啦
21:9 32:9 曲面先有意義
香港咁多牌子代理係唔係viewsonic代理做得最差
唔派display 機比啲商戶 想買部機都要左搵右搵睇下朋友有無持貨去睇去度
27GP850-B 大約$4000
想問大家點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞