[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#63

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
27gp850 la
唔該巴打 但如果想要4K呢
點解冇咩人講 XG32VQR?

如果32 以上 for 打機 ps4/5 or PC game 定係 EW3270U 好?
GOOGLE EW3270U 有 "EW3270U災情" 揀

利申 我只係都有興趣換MON 先SEARCH下
見依到好多Ching 4K 會推 EW3270U

冇咩特別賣點咪唔講囉
好多有關性能嘅真實詳細資料 例如色準 色域 GTG速度 input lag
冇專人做測試 一般人好難知結果 官網畀嘅數字又係得啖笑
多數都係出名,有曬review嗰堆之中揀啱自己spec嘅
求教
後者 不過你可以睇睇呢款27gp850
g7
其實ASUS d hdmi 2.1 mon今年重會唔會出
用緊32吋g7幾開心 不過佢49吋果隻g9好似卡黎出新版,我覺得可以觀望下g7有無update

34gn850-b就預打console會食屎同埋未必咁易搵到21:9既戲睇

我本來想買34gn850,但係因為要打埋ps4同ns就揀返16:9
G9出新版會帶埋7有新咁過癮
咁我等下先,反正唔急

btw console應該用番舊芒就夠
第日買左ps5再算
我推M27Q
sRGB mode整得好好重要 一般人99%時間都係用sRGB色域
想問Gigabytes M27Q 用嚟打PS5 買5買得過
唔好
2K黎 唔支援的
最近要大力推技嘉
有咩推介?
LG 27GN950-B得唔得
我冇咩brand loyalty 覺得邊隻好咪推邊隻
妓奸某啲野平人一千幾百 咪推囉 手鬆啲嘅當然唔一定要揀妓奸啦
我手神唔錯 但係QC真係好一般
上代卡 我都係推妓奸2070 super gaming oc 4千2蚊 3風扇
今代唔果唔係卡荒,一定要避開妓奸
唔想撞手神所以依家都未買,可能等到5000蚊再算
等吓手神會好啲架咩?
買到買貴啲技嘉mon ,油耳肯包0死0光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞