[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#63

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
過夜
有冇人知LG ULtragear 20號出咩mon?
up2720q
萬3蚊到
rtings話有pwm閃爍
有d人又話冇
睇你搏唔搏
冇推介
想放PG35VQ換PG32UQX
想訂購PG32UQX了定等amazon好
睇過下樓上啲cm
27” 144Hz 係咪m27q最好?
主要都係睇下Netflix YouTube 揼曲 同間唔中打機
budget 都係5000左右
打漏咗 2K*
我估32依個價位隻隻都係咁
ew3280u唔係
留意hdcp2.2//dp1.4//hdmi2.0
DELL
UP2720Q HK$13,288-13,500
UP2718Q HK$11,990-16,999
2070用4K得唔得, 唔係打機, 睇片睇藝術野用, 有冇爸打可以提議下同等級既mon, 不過用開dell有感情, 售後服務又好, 上門換.

但係性價比黎講 U2720Q HK$4,700-5,980 又好似唔錯. 定係再等跌價

UP2720Q其實有D尷尬 放棄HDR同分區背光 專注於SDR色準
UP2718Q有HDR同分區背光 但又唔算強

要求唔高可以考慮U2720Q
有冇邊隻係有HDR+分區背光+高SDR色準+10bit, 唔一定要dell不過想知有冇咁既mon而價錢又唔超過15000
玩ps5買2k144托
都唔support
但好樣衰
有無24” 4k60 嘅mon 想買黎做副mon
副mon用緊27” 2k 144 覺得太大
24ud58
2k係budget
等pa32ucg
想請教下如果一般文書, 睇股票睇Youtube, 輕鬆打下機(唔開高效唔開光追), 同埋初階執片執相的話, VG289Q定M32Q好D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞