日本鐵道消息及旅遊情報交流區(62)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
最近返工聽日本人老細講,大阪而家on9到要啲細路朝早喺屋企用online teaching上幾個鐘堂,跟著返學校食一個鐘飯,晏晝再返屋企online teaching上堂,咁你搞online teaching搞嚟托啊

跟著啲百貨公司又唔准人賣生活用品以外嘅野,其實你賣得野就會有人聚集架啦,一係你就成間公司閂左佢
如無意外應該係本港
話增加復康巴士班次會增加需求
わたしの要求は仕事したいです
真係JM9
返去食個理由係咩
啱啱睇到本台灣雜誌講,冬天好少地方會行SL,除左德國 Harz Narrow Gauge Railways (German: Harzer Schmalspurbahnen) 同德勒斯登

日本有冇冬天運行SL
以前得SL,冬天一定要雙機運行

釧路濕源咪冬天SL
灑揸沙落路軌就得啦
釧路濕原號全程平原行駛慢慢行都無間題
以前跑山既 急行ニセコ 三重連咁行
P.S. 傳統香港譯 德累斯頓
呢個加車反而
俾個新幹線站都唔肯
最好笑係唔知邊條茂利諗出嚟
多數利益輸送問題
啲飯盒供應商賣唔哂啲飯會蝕錢,但其實點解唔直接送上府上
佢地給食唔係派一盒飯盒,係嗰啲用碗碟派飯既定食
其實如果要打包送俾學生唔係唔得嘅,不過當然日本人做野啲原則唔係我地可以諗得明
送餐唔便本咩
有次新聞講神戶D午餐玩輕食化.改善工作環境.
家長一律表示食緊D乜.食唔飽都堅持唔改
加兩條魚肉腸就想過關
GW係要靠人攞紅日中間果幾日假先叫GW
而家咩都唔開咁我返工唔好?
之前聖誕節有SL行札幌小樽
https://twitter.com/Toyokeizai/status/1387127372273516544?s=19
【駅の危険な「撮り鉄」、鉄道会社は規制できるか】 迷惑行為続けば「撮影禁止」でも文句言えない
#東洋経済オンライン
乜名鉄有飛桃園咩?

#曲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞