日本鐵道消息及旅遊情報交流區(62)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
真係咁多個溫泉要宣傳吸旅客,加上並行在來線轉第三部門
はくたか應該都似而家雷鳥咁敦賀段跳停
得つるぎ係會全停
太實落車有難度
咁佢而家混能車技術都成熟喇,可以慳返維修保養電纜同發電設施嘅錢
重有佢個單線化又係想慳維修保養成本
係咁將啲後備方案拆毀真係好咩
武肺搞到大赤字,唔做呢d削成本唔得
有battery/capaciter其實真係再冇乜需要有backup plan
最多係每個站整charging spot
客運角度睇你無錯,因為需求真係無咁大
但係我講緊貨運
所以基本上篇嘢列出來嘅就係寫稿嘅人諗出嚟嗰堆連backup plan都做唔到嘅路線
新庄大曲基本上1067mm電車唔可以由南面入
郡山喜多方都係
喜多方以西冇電
仙石線本身絕大部分都係passenger line
[edit] (諗起 BR Class 139 同 999 用埋 flywheel )
東京メトロ7000系10卡剩返7001F呢抽一哥
差唔多50年車齡
香港果堆都有幾多超過40年
但入面已經翻新左幾次
https://youtu.be/gKtDpVpCkMo

個sim手感應該幾正
不過成二千五蚊晚就…
播左出街我諗成年都會full book
係價錢問題多D,平日應該幾易book
另外就係如果吸盤細而部機有咁上下重量
架車有少少震嗰陣個畫面都會好似地震咁
如果貼到玻璃.這個問題反而不太發生.
個問題係連住吸盤同部機之間嗰part部件
如果造工唔夠好
就算貼住玻璃都只會係部機係咁敲塊玻璃

利申: 試過

菲律賓版E233
東京metro 6000-8000系都翻新左好多次
8000系翻新到新車咁
https://twitter.com/stsark0813/status/1394234742707408898?s=21
啲人以為會行中線停低,點知通過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞