[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
各位巴打, 我建議日後可以淘寶以下玻璃貼, 我自己用左2星期, 效果真係明顯比TRISKIN好, 光左同明顯清晰左, 佢係全透明全貼合玻璃貼, 完全覆蓋顯示範圍, 貼完後有上下左右白邊, 貼完後可以用附送既UV膠填入白邊, 再用UV燈照射固化, 之後白邊就可以消除, 張貼超順手, 如果唔喜歡淘寶貨可以當睇唔到, 不過佢價錢只係TRISKIN 9分之1, 我覺得好高性價比, 貼完真係同TRISKIN好大分別, 個MON好似解放左咁, 當然如果唔想煩又手殘既可以繼續用TRISKIN.

https://item.taobao.com/item.htm?id=597849798938&ns=1&abbucket=7#detail
我建議唔好淘,支持本地貨
你情願佢比個3X你算, 定係好似現在有3X+4.4X可用, 佢唔夠位放大倍率
當多個焦距用囉
仲用淘佬?
TRISKIN真係浪費左個MON, 我都唔喜歡支那野, 不過貼姐, 又唔係電器
用咗大半年triskin幾好
我決定咗keep s21u定換1 III之後就會去痴
s10+ 轉sony 1 iii有無得諗
貼呢D平野咪用囉~
我就係用左1年半TRISKIN, 之後維修後先用番普通野, 真係有分別架
TRISKIN中間加左膠貼, 會減左通透感, 濛左, 透光率, 因為佢係膠
不過手殘唔想煩可以照用
出咗先算
1iii上victus唔打算用貼
認真
1ii我都冇用幾個月
其實唔係怕佢TRADEIN減價, 係花左影響心理
我大把二手機trade
屋企仲有部陳年HTC當500用
之前發佈會睇漏咗某啲位

Photo Pro揀唔同Mode時多咗說明

宜家每部機出廠時都會獨立調校個mon,以獲得最準顏色

120fps Asphalt 9會率先係III實現

Popup新功能,唔知可以放啲咩內容?

呢個會俾人屌到仆街: III代應該都係未有平滑變焦,至少Pro Mode未有

我5升5ii 都覺得大,淨係電都兩個層次
都唔係TRADEIN呢個問題

我係話假設買完新機用左2個月就花MON, 之後好影響心理
我覺得有機會
不過有掛等
其實係因為我部1ii都未花 1iii上victus應該更加唔會易花?

我唔係鼓勵緊大家唔貼
巴打用緊TRISKIN? 唔覺有分別嗎? 同裸MON比應該仲大分別
終於用「我覺得」
可以理性討論了
點會唔實用
呢個係相機最常用焦段
唔覺 冇咁厚囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞