[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
明明係灰白紫

一定係我隻眼有事
6.1 fhd 同唔到6.5 4k比
今代應該好簡單
你眼睛孽障重
好簡單地難用
想問10 iii 相機係咪完全無硬件上既升級
完全冇
1) 呢個係適應嘅問題 睇得多睇得慣應該唔大問題

2) 有玩過單反同埋數碼相機
識較快門 iso white balance
最多都係要用時間適應吓個app點用
同埋試吓搵多啲sweetspot 做返唔同場景嘅setting
轉數快
開basic mode 拍攝同三叔有咩咁大分別?
冇用過sony
唔係16:9 真係唔夠大眾化
連日本都唔多人用就知21:9 真係唔岩口味
邊忽你覺得21:9唔啱口味 純粹iPhone唔係21:9咋 如果你講Android陣營 SONY係日本一啲都唔少
佢個real time tracking屌打全部啦
我部a7iii都冇呀
Sony Mobile賺到錢有業績就唔會改了,佢點會去行回頭路,就算出番16:9咪又係萬年5.5",畫面都係細
你係講緊16:9先叫大眾化?
真心咩
而家周街都出緊>19.5:9啦喎
https://3c.ltn.com.tw/news/43386

輸俾Samsung 同 Sharp
最正係佢個連拍,貌似全部都有20fps, 再加埋個real time tracking
19:9 都好過21:9
21:9 真係太長太窄
唔明點解d人三叔20:9睇唔到21:9就話遙控器
用過根本翻唔到轉頭16:9就係垃圾
點解唔出返PREMIUM 鏡面
而家1 ii 隻紫鏡唔夠清
今代20fps仍然只有24mm鏡有
如果下一代xperia pro加埋4.4同dac落去就正,當係整合zx507入去 賣20k以下都好有吸引力

反正部xperia pro都唔預普通手機用家玩,拎黎做下實驗都好
上年啫
整體嘅話Sony冇記錯係保持緊第2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞