[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
三叔 a52都3998
有部份都係 唔夠位問題啦
另外做高倍數,就更難對焦
佢個款似死都要keep 返上代既10fps
其實佢部機做得太薄啦 做到8.5-8.7mm 會好好多
空間大好多,做好散熱功能

我估佢最後唔用上高像素cmos 都係因為連拍追唔上
一上左36/48MP, 應該去唔到20fps
要處理既數據量係3-4倍,未必計得咁快 (以888能力)
其實連拍係咪真係咁有需要?
又一樣野比自己限死
不過都有可能上年CMOS未同哂, 用埋佢減成本, SONY好興1粒CMOS用幾代, IMX400就係

我之前影過正面播片畫面啦, 播16:9 同XPERIA 1兩個世界, XPERIA 1細好多
好好玩
舊年有一皮野嘛
one sony 嘛,相機部門介入左
相機部份想做高fps,配合返自家alpha 相機技術
等遲幾代 高通粒ISP勁d ,配合上就上返高像素
我反而想佢加返aube chip ,加返黑白鏡
玩到低光高iso 影相拍片

BIG SCREEN BIG ENTERTAINMENT萬歲
2999 就心理上好過d
6+128 s690 ufs, 我估佢開3299
仲黑白鏡+aube chip
冇位啦巴打
16:9 得 5.2 吋咋,點夠用呀
部機咁細想有幾多位
根本除左電影行21:9
其他YOUTUBE都仲係9成16:9, 1成18:9, 21:9極少
強制拉大黎睇感覺都唔係太好~
電視都係行16:9, SONY有本事可以出21:9 BRAVIA
今代105之後有人工智能超高解像度變焦
應該係可以期待一下
可能係google個種技術
所以話佢呢個機身大小, 呢個重量已經叫交足功課
佢個潛望鏡大可只做單倍率, 現在有2個焦距已經算好好, 不要強求太多了
哈哈
長焦上面個粒1/2.9
我諗緊係咪iPhone x 上面個粒既pd版本
我都想睇下12MP可以點做到人工智能超高解像度變焦
佢又唔可以好似S21咁用64MP CROP

一年之後咪知你啱唔啱
1 III 做乜唔5000電
佢講緊iii個ai高解像變焦
呢條友成Q日吹水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞