[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
我見佢個sensor係打側擺而唔係打平擺
潛望機多數係咁, 好多間廠都一樣
sensor width / number of horizontal pixels
光學防震可能係鏡間防震

係無反個邊 五軸一向係指感光元件移動防震
繼續csl sim限定
Google pay唔搞就永世冇
我唔明點解咁多人都想sony整粒高像素sensor落部電話?!
貪佢易出noise定係要成日放大黎聞相?
思維不正確
唔係高像素就多noise
要睇埋sensor size
同埋像素高細節保留自然更多

都係個句,一日技術未夠,所有嘢都係有trade off架
係追低像素大底CMOS
在中國,夏季從立夏開始,到立秋結束;中國的一些地區則為夏至至9月份(南北方有一定差異,福建、廣東一般至秋分結束,長江中下游一帶至處暑,而北方地區則至立秋)。香港、日本通常將6月、7月、8月訂為夏季。在北半球一些地區則稱夏至至秋分為夏季。

初夏→6月
比較想知道拍Movie時有冇同級既追焦能力

有既話九成九轉會(ifanboy)
部副機F8332電池漲左
光學防手震咪ois
數碼咪eis
咁都唔識笑死人咩
好似gn2咁夠大就冇問題
佢個追焦係影相拍片都係咁嘅能力
不過有樣嘢要主要係Sony啲防震係某啲resolution下不嬲都麻麻地

今代24mm多咗FlawlessEye唔知會唔會好咗呢
要整到小米11U咁嘅鏡頭設計喎

大家又濟唔濟?
明既,我心目中個前設係同一個sensor size
用返相機黎比較,a7r咁大塊cmos先出到64M,a7 24M,a7s 12M

電話果粒豆豉sensor……依家12m我已經覺得好好,畫質有保證

利申:a7ii用家
防震會撞某啲resolution即係軟件既問題?
佢今代係高倍數碼變焦加咗AI
其實呢個係值得留意嘅點
直接話計農歷算啦
我自己覺得設計冇問題, 相機都係突鏡架啦, 不過屌米不了~
同埋用大CMOS都唔一定突鏡, 睇內部設計點架姐
咁Sony唔啱你
XZ2/3個朵嘅bulk俾人屌到PK後
一定會以輕薄前提後堆料
凸既咪整厚部機加大舊電
咁不如買ROG算啦
搞清楚Sony想做咩嘅產品定位先
呢個真 感覺手提電話攝影係行呢個方向

計番啲pixel插值出來俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞