[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
我覺得SONY以後都係6.5", 不過有信仰都要精神上支持下
唔知SONY幾時先肯出FOLDABLE
我比CL9528大食, 6.8"MON都係唔夠大, 等FOLDABLE成熟~
好撚抵 細鋪基本上淨係會去三間 imobile 華仁 英京 而家華仁又冇咗
不了呢個係我最其一主因放棄s20
好樣衰
唔轉打窿 mon 都可以換靚前鏡
你用過 Z Ultra 嗰啲就唔會返到轉頭
6.8 吋我都嫌唔夠大,按返比例,如果要做到 S21 Ultra 嗰啲咁大,應該要 7.2" - 7.5",呢啲先正
7仲叫唔叫電話
人哋 7.2 吋拎出嚟不知幾正
你啲口味好唔岩我
Z ULTRA我用左3年幾, 如果唔係電池夠期, MON夠期, 唔夠RAM都唔想換當年換左XZP只係被迫換, 換完冇咩開心感, MON細左好多
如果現在用番Z ULTRA所有野, 只換CPU, 加RAM, 加ROM, 換單鏡都夠, 我實衝, 16:9無裁切畫面係幾咁大幾咁爽, 又可以放褲袋, 當年冇機做到
我只要求睇片唔好有裁切, 可以點對點

Z ULTRA真係我用過所有電話中最好, 雖然個CAM廢, 果陣IPHONE得4" MON, 出街坐車用幾有霸氣, 真係BIG SCREEN BIG ENTERTAINMENT. 完全合乎廣告SLOGAN
夜晚偏紅解決未
當年我想買屎為MATE20X, 7.2" OLED, 都係因為支那貨我死唔下跪先唔買
打窿mon就不了,依家有上下兩條細邊其實仲好睇
其實佢肯加返大條bezel少少
塞S10粒前鏡落去已經好好多
其實你地睇拆機片 都睇到佢粒前鏡已經塞到最頂頂
無空間加大粒前鏡cmos,除非加厚返條邊
呢部正呀,只可惜佢喺出在屎為,如果係 Sony 嘅話咪幾好
不需要加大粒CMOS, 只需要加AF
偏咩紅呀 iphone偏黃又唔講
其實 top bezel 闊多少少真係唔覺眼,唔明點解噉都唔做
話說今代冇記錯都無平滑變焦
要105之後先有平滑變焦
其實點解要加返af
咁細粒cmos 加上f2
正常距離都會中焦 ,除非影近野
唔夠位咪整厚少少, 加番個AF就會唔同哂, 用番XZP個前鏡就可以解決
105是什麼
所謂平滑變焦咪數碼變焦
105MM之後唔係平滑變焦, 係數碼變焦
睇落5III 冇咩特別大升級喎
係影相要轉幾圈咁啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞