[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
//Android Enterprise Recommended. That means devices that meet Google’s highest standards. With regular security updates guaranteed. And partners trained to support all things Android.//

即係話好安全,可以商業用,好似以前BB咁?
鼓勵啲企業公司機或者app開發機用10 III?
不過sony唔出都唔出奇
大家都慣
當然知道VICTUS加強左抗花能力
其實最怕沙塵, 石英一刮就花~
另外如果用貼, 個抗油塗層冇左可以換張新既
如果電話用藍寶石玻璃唔知會點, 我只知道錶會用
2倍
可能要一對一先睇到, 亦都可能我舊MON用左1年幾衰退左, 所以光左
不過TRISKIN相機位同距離感應器有開孔我就唔太喜歡, 我有潔癖好難清潔
現在張貼沒有開孔
唔開孔
個8MP會變4MP
恭喜~香港應該差不多時間
應該係

宜家冇咗BB, 企業通常一係用***,一係用iPhone

如果罪大入到呢個market應該可以吸引多D人 (FF mode)
唔覺大分別, 可能我只係用黎照鏡, 本身冇AF, 所以都係差不多, 不過清潔就真係好方便
主要產品亮點包括:

● 世界首款搭載雙核相位檢測傳感器的可變長焦鏡頭的智能手機

● 適用於人和動物的實時眼部自動對焦,配備最新的實時追踪功能,所有鏡頭均可實現快速、準確的連續自動對焦

● 20張/秒連拍模式下支持由BIONZ X™提供技術的低照度降噪

● 新一代AI超分辨率變焦技術

● 攝影大師APP功能升級,現已配備“基礎模式”

●世界首款配備4K HDR 120Hz刷新率屏幕的智能手機,屏幕採用康寧®大猩猩®玻璃 Victus™

● 前置雙立體聲揚聲器升級,比前代機型音量提升40%

● 遊戲增強器功能新增及提升,包括新的音頻均衡器,VC麥克風優化和高幀率記錄功能

● 高通®驍龍™888 5G移動平台

● 採用4500毫安時(典型值)的大容量電池,進一步優化電池續航時間,使用配套30W充電器可在30分鐘內將手機電量充至50%,新的電池壽命可延長至三年
啲變位角位會模糊哂
本身鏡頭前面都係玻璃黎架啦, 我只係上多層
個前鏡本身都鳩鳩地, 我覺得冇所謂
VICTUS係咪真係咁抗刮要搵下資料先
相機鏡頭嘅焦段嚟講,24-105係所謂嘅旅遊鏡
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/camera-lenses/sel24105g
至於機身結構的耐用性能,三星 Note 20 Ultra 的實測表現又是如何? 國外知名 YouTuber 《Jerry Rig Everything》取得實機進行超殘酷測試,並帶來了第一手的心得體驗。

首先,針對螢幕耐刮測試部份, 以不同力度使用美工刀對 Note 20 Ultra 進行刮痕測試,在莫氏硬度6級時,開始出現刀刮的痕跡,7級時刀刮刻痕則變得較為明顯。此項刮痕實測顯示 Note 20 Ultra 機身耐刮性能,確實頗有達旗艦機款的水準級表現。另,針對機身頂端、底端與兩側邊框,當使用美工刀以高強度的力度進行刮痕測試時,則都會留下明顯的刮痕。

莫氏硬度6級
(1)滑石、(2)石膏、(3)方解石、(4)螢石、(5)磷灰石、(6)正長石、(7)石英、(8)黃玉、(9)剛玉、(10)金剛石
我又覺得呢個唔係重要理由。
我自己部1II會set粒快門掣開Photo Pro,因為Photo Pro本身就要用快門掣影相。
如果我只要普通記錄我會去點相機app出嚟用,邏輯上其實無問題。
佢III代要將兩樣嘢二合一,其實某程度上係進一步趕絕普通人。唔知佢有無得set一開PhotoPro預設係Pro定Basic mode,如果無都幾大鑊

可能IV會有到70→105→135→200
你都痴線嘅
一個app食哂所有係趕絕普通人?
咩邏輯
係麻煩D姐, 最好可以SET預設用PRO MODE或者BASIC MODE
宜家Photo Pro入去都係跟你上次開咩mode就咩架啦
平滑變焦,影相無都算,拍片都無⋯⋯
屌都廢閪事,等佢有返呢樣、音源輸入選擇同埋ISO3200拍片先再叫我換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞