[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
我以前用xperia z 用左一年左右開始舊電成日明明有20%
等一陣就自動熄機 然後就拎去叉電啦
點知一叉先見到得返1%.....
自從呢次之後我冇再用過Sony
講以前冇意思啦…以前三星仲會爆炸,蘋果差啲執添…
的確係壞印象
所以轉左會
開窿真係好柒
我覺得1II 5II都應該仲有機,1,5無望
請問有冇1ii vs. 1iii 比較
諗緊如果差唔遠就1ii平DD
睇pin
sony係好少更新下放
以前有宜家真係冇
如果你買細舖嘅舊機都OK嘅 但大舖買個價爭咁少就買新機啦
齊仲有時間快啲搵Sony live chat下

690 性能好似嘛嘛
接近750G
人哋10係平機嚟 你期望啲咩?今次係ufs已經操作會順暢好多
真係平好多又唔錯
最怕加咗個5G後變太貴
我覺得頂盡$3499
其實我用緊部牙石已經第五年,完全冇慢過(或者你可以話只係我好彩),亦冇hang過機好smooth
只係雖然大部份野都已經放落sd card,不過部機都開始唔夠位想換
牙石又唔出啲中階/入門機,見罪大呢隻就心郁(不過都要睇埋價錢係咪咁入門)
有bug呢樣野其實嗰時用部Sony已經係,亦係我離棄原因之一
係啦
以前就係好多呢啲騎尼野所以放棄,係睇下咁多年後有冇改善
今代就預左會熱
s888 + Sony
你話部機夏天可以拎黎煎蛋都唔奇
唔係新機吸引,
係sony d機總係有野差少少,用起嚟有少少唔方便又未去到接受唔到,其他野又無咩問題,
但出新機又永遠改良左d(當然又有其他野),令人想upgrade
旗艦就預左所以我目標係部x 10,唔知呢粒u會唔會都熱
1iii有real time tracking ,5iii無

搞到我5仔想轉1iii多D
我覺得會同xz1 差唔多流暢度

仲用緊xz1
但review 再決定 1iii 或5 iii
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞