[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
冇,你可skip
其實啱我呢啲唔識教嘅人 以前都有場景模式可以畀我教夜景 宜家真係全靠自動模式 我覺得爭啲
1iii好大機會8499同8999
5iii好大機會7499

你覆緊邊個
撳錯post回 但對象好似係無錯
有冇巴絲知,1iii/5iii/10iii係咪「強國組裝」,還是,真正「Assembled in Japan」?
泰仔製造
1 5就應該係泰國自己廠房 10有機會係仁寶或富士康代工
差價咁少嘅話
我買512算了
仲可以加張1TB SD card隊到盡
正。理論上Sony泰廠唔係血汗工廠
而家罪大D機仲有冇以前D缺憾, 例如:
熱到辣手, 待機都唔知load緊乜係度發滾, OS用一年後必定lag/開始hang機, 相機廢/油畫feel, 年零後電量明顯下降到要一日兩三叉.....等等
自6年前頂唔撚順sony D機又貴又咁on9而離棄佢之後, 唔知而家D機係唔係仲係咁/有其他新問題/已經大大改善
呢個價會唔會送嘢先?

但一兩年後效能冇之前咁好係所有電話通病
同埋罪大近兩年轉返畀日本仔自己搞軟件後總會有奇奇怪怪嘅bug

比起II,
III討論度創新高
畀個建議Sony

新個個兼容咗Basic Mode嘅Photo Pro好應該下放畀 1 / 5 / 1II / 5II 四部機
然後將原生刪走佢
呢啲唔係成本高嘅事又可以做好自己個朵
就算閹咗一大堆功能大家都會好感激你
宣傳效果好過用幾十萬賣廣告
我地呢班死忠又可以用呢件事來幫你打飛機
mon po嘅Sony人唔該認真諗下
唔覺得 Sony 有人會 mon 連登,有嘅就唔會咁耐都未有 1 嘅更新
邊關事
我宜家即刻去Sony US提議下
冇可能啦…係有之前photo pro都俾1仔啦
閹淨Basic Mode都拍爛手掌
俾咗an11先算
上年發佈完一個月左右10ii 就上市
今年慢過上年我接受唔到
原來10iii 都細咗少少但應該因為舊電重咗18g

10ii
Dimensions 157 x 69 x 8.2 mm (6.18 x 2.72 x 0.32 in)
Weight 151 g (5.33 oz)

10iii
Dimensions 154 x 68 x 8.3 mm (6.06 x 2.68 x 0.33 in)
Weight 169 g (5.96 oz)
690, 60Hz, 4500mah
今次應該核電勒掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞