[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (73) - 1 5 10系三砲齊響、1/5 An11...

1001 回覆
40 Like 6 Dislike
係信仰,係一部堅持全屏而廢前鏡武功嘅產物
冇af同sensor細就真係抵鬧
都已經2021
其實今日三部新機以規格同厚度重量大小計已經交足功課, 重量平衡做得好好, 基本上沒有短板缺點, 如果軟件上有改善都幾完美

以往既小RAM小ROM細電已經解決, 又有30W PD充
4k 120hz 4500電覺得唔會夠用
要等下細鋪
應該6月中上市啦~
咁樂觀~
其實像素少唔係問題, CMOS細都唔係問題, 冇AF就係問題
漲電?
睇你需要D咩野~佢好睇使用者要求
上年5 II 比1 II 都有啲睇頭
但今年5 III比 1 III 真係輸哂

利申:諗住過今日睇下5 II 跌幾多價再入手
依家諗住直出5 III
CMOS 細都係問題啊,對比 XZ2 Premium 嗰粒,喺低光真係差幾皮,連白平衡都唔準確。
直出 5 III 啦
1. 如果成日睇NETFLIX 21:9電影, 平時會雙開APP分屏做野, 少睇16:9片, 21:9比例都OK
2. 香港區更新係一大缺點, 暫時沒有辦法
其實有額頭下巴嚴格黎講都唔可以叫全面屏
如果5 III比5 II進步唔大,我寧願等5 II再跌價就考慮
簡稱一部堅持全屏而前鏡武功嘅產
我覺得平時可能行2K 120HZ渲染, 另外應該有選項可以關做60HZ
咁早出5iii ,咁年尾出咩機? 5iv?
吖喲前鏡唔好咁多要求啦
有冇人知mark3 support mmWave嗎?
電池加到4500, 有潛望鏡已經抵啦~

XPERIA 5 II個ZOOM鏡聽聞唔太得
sony面向唔係普通大眾
無特別要求又唔睇樣 咁sony對無黎講就無特別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞