香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
你可以買嘅 不過你都明白幫襯寵物店會整咗個demand 岀嚟 鼓勵背後班人繼續用啲pk方法繁殖狗狗

當然最抵屌嘅係後面班仆街 咁依家冇乜監管嘅時候而你又會care吓啲狗狗感受嘅可以試吓領養
我又唔同意道德塔利班
可能無講清曬
但佢哋都係生命呀,狗場及店點對d狗好清晰。鼓勵人領養就係想減少呢啲不發商人。
樓主問緊公價呀,即係想搵平,鬥平咪出大陸果d咩盲盒囉。
日本貴其中一個原因係佢會係䌓值過程做多好多野。
香港柴犬多領養問題係因為台灣大陸䌓值過程只著重數量,但處理行為問題。令好多人買左後出現行為問題又唔要。
有咩問題?有食有住仲想點
駁唔到
講feel囉對我黎講 眼緣=對對方嘅直覺
如果有隻好似wonderwoman 咁靚但你一哄埋個籠度就出爪𢱑你 你都好大機會skip 左佢啦
所以我就對領養又好買又好 都覺得純粹公說公有理 婆說婆有理
最緊要唔好一時貪得意 無諗清楚就養
領養係煩 煩得黎果陣可以令你自己諗清楚係咪真係咁想養
買係方便 亦都無問題 前題係要你自己都係諗清楚先買
幫流浪動物絕育係有原因 睇返樓上唔該
可以搵代理喺日本搵breeder 咁就唔使幫襯香港狗場
係 根本係應該由監管入手
叫人唔好買係有d治標不治本
因為無可能杜絕生命買賣

呢家第二個問題係領養撚一黎就批鬥人
咁而家香港係未有呀嘛 監管人手
你可以喺外國買 但好撚貴 
咁香港差唔多都係得啲無良繁殖出嚟嘅 係咪都要買先?
樓主你快啲開定第二個post比佢哋嘈爆佢
所以如果要買我只建議去外國breeder買
貴咪唔好買囉
只係唔鍾領養撚道德挷架人姐
話就話係純種狗 其實係90%係近親交配的病狗
領養啦仆街
領養代替購買!謝謝
快D走呀..
我頂唔住喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞