香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
個個領養撚只係識低企係道德高地屌人又唔撚夠人講
我夠咩狗都中意啦 見親人放狗無論咩狗都會想同佢玩 但我養就係想養柴犬 唔養其他就要俾你地屌唔中意動物?
領養老狗,病狗
唔上leash唔跑走就證明佢想跟你一世了
你連燒味飯都唔肯食
點解要去選擇食飯?
真 養過就知有幾難頂
好撚痴線,鍾意小動物一定要乜嘢都無所謂拎番屋企養?
再者,我鍾意特別一種小動物唔撚得咩?有誰比誰高尚咩?
最撚鍾意屌9你d左膠傻閪
我唔反對領養
但你班仆街唔好一日到黑係條街道德綁架人
成日係到矯枉過正 痴撚線
你越煩9我 我更加會去買
秋田同柴柴差唔多姐
領養呢隻
尋日睇左一單大陸新聞
有個支那男人買咗隻柴犬送俾佢個friend
點知隻柴犬咬咗佢個fd一啖
跟住個支那男人佢攞個鉗 剝咗柴犬四隻門牙 之後就掉咗喺街我屌佢老母 大陸啲畜生幾時死
好多唔負責嘅人養狗係一時衝動,淨係覺得得意鳩衝去養,以為俾水同食物佢哋就夠,但冇諗過養狗係需要好多心機錢同時間。我唔知香港領續手續有幾複雜,我諗都係想蒒走啲本住有狗撚吓,得三分鐘熱度嘅人,唔好害咗啲狗。

柴犬唔易養,亦都唔太適合新手養,簡單啲嚟講,大部分柴都係撞聾狗,比較頑固,要花好多心機去train,同埋佢哋需要大嘅運動量,你冇時間地方俾佢哋運動,就要慎重考慮。唔知你係咪第一次養狗,但建議你做全面嘅research先。

利申 屋企大大話話養過超過廿隻狗

你剩係愛狗就係你唔係愛小動物啦。仲有好多流浪貓,流浪老鼠,做咩唔捉佢養?你睇品種?流浪老鼠都好可愛mice lives matter
https://youtu.be/HnZXRdz1cVk

鬼國狗市 一千幾百都有

利申 支持領養 但係太多仆街狗義工

領養隻狗 好似要查18代 仲要睇佢面色
柴犬同其他狗有咩唔同?冇養過狗唔識依啲
個類比唔係咁啱
不過一嚟就屌人領養喇
其實令人仲反感
放心,呢度素材已經有20頁,份功課實做得完
咪就係佢地自己買,買完唔想要叫你領養,佢地又可以再買過
巴打唔識字定係淘寶打手?
淘寶狗場就即刻開名 叫你去買日本GTR 就叫人俾香港劏車場地址你

而家就係叫你去買番日本嘅GTR囉,你買支那嘅仲係咪GTR呀?
柴犬好硬頸
唔行就唔撚行
你要格硬拉佢先郁
其他狗唔會咁
狗界智商最低好似就係柴犬?
Size大幾倍 樣又唔同 你女朋友老母同你條女差唔多樣,同你伯母扑野啦
難教好多
樓主,一句講晒4皮俾唔俾到先,有保證嘅公價就大概4皮
好得意
要睇屋契係咪即係要買咗樓先可以領養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞