香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
人地養隻狗養十幾年 想要番自己鍾意嘅品種有咩問題啊
你不如叫佢去樓下水池執幾隻龜返去養啦 都係小動物姐
請支持購買代替領養
想領養狗/買狗嘅人,養之前試下去做下狗義工、做多啲 research,領養之前探多啲隻狗仔同佢 close 啲先
某程度上你都冇錯
如果真係冇人遺棄狗
我應該都唔會養唔會為左養而買
買變相即係等於支持 你比錢佢哋繁殖更多 人唔養唔會病會死 相反繁殖場啲貓狗會 真係要為咗一己私慾 要加害佢哋身上咩?
領養場有無限既唐狗同埋唐狗,仲有唐狗領養。
CC台好撚多白卡佬
眾人皆醉你獨醒
我冇屌佢,買狗同領養都一樣係好事,狗仔遇到好主人係一件好幸福嘅事
只係做得動物義工耐就會感覺到香港人有幾仆街
所以希望所有人養之前諗清楚做好晒準備先
領養=鼓吹養狗呢種行為
樹大有枯枝 有機會嘅地方就會有商業買賣
所以領養都係鼓勵緊人地賣狗
狗仔遇到主人好幸福 係你覺得 佢哋喺繁殖場出嚟 你經歷過佢啲嘢咩? 冇你買 佢根本就唔需要喺嗰度出世 係你自己開心 唔好幫啲貓狗講感受 真係好撚嘔心 你唔鍾意義工 咪唔好買囉屌
揀男女朋友唔係日日見面, 都會考慮外表因素
寵物日日都係屋企見, 外表好難唔考慮
見網上有啲望落ok嘅breeder無咩研究
咁無野了但有啲人係劃一所有人都唔應該買動物
又吹到覺得人係唔應該偏愛某隻品種
所以好撚反感

黑心breeder同顧客死全家
我一直講緊唔好買
唔買 》冇黑心繁殖場 〉冇棄養 》冇領養
個邏輯係咁樣喎
鐘意就鐘意架啦
新手難養咪去學
無絕育?
咁應該係唔好養 而唔係唔好買
你要知道點解會有買賣 係因為有人想養
你個因果關係無咗最根本個一層
冇錯呀 我真係開始食素 而且盡量唔好令佢哋咁殘忍
成個藍絲口吻咁
貓領養都仲好啲,起碼混種貓都係好可愛
但混種狗就不了,交畀漁護署會比較適合
之前棄養過一隻
柴犬好難養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞