香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
計智力唔係,性格問題,固執
咁樣
撚狗king
領唔領養係選擇
即使比錢去買狗講真都唔一定拎住舊錢出門口嗰日就會買到隻狗番屋企
支持領養既人唔需要下下妖魔化買狗呢個行為
比個機會養寵物既人因為養左寵物而了解產業背後既故事
就算嗰個人唔在乎呢d野, 只要係主人對寵物好, 唔棄養負責任到終老都係一個好主人

唔係好明點解香港宣傳既方法往往都要係咁屌其他人, 屌到d聽嗰d人頂唔順宣傳既人...明明本身宣傳緊既理念本身係大愛
想講,要純種狗都大把領養到
我屋企啲狗全部人哋唔要送畀我

史立莎2個月開始養,畀人棄養原因:買完返嚟風水佬話隻狗唔夾佢

King Charles 2歲開始養,畀人棄養原因:個仔去咗外國讀書,唔想養

松鼠狗 3個月開始養,畀人棄養原因:啲毛唔夠其他松鼠狗爆

根本好多純種bb狗可以領養到,仲要以上啲仆街都係買完話唔要,仲話我哋唔要就拎去安樂死 講緊係bb狗嚟,一句唔鍾意就啪,on撚9,so far呢3隻狗性格都係好怪
不嬲都係講緊買寵物=送狗/貓瘟
辣殺柴想玩鳩主人時個樣
講左好撚耐,唔係話反對領養,相反我好支持
但人地有自己鍾意既品種,想由細開始養,慢慢教,培養感情,呢個係冇問題
如果唔幫襯黑心狗場,直接人道繁殖引入,全日本人經手,咁又得唔得先
其實無人買 無人棄養
邊得黎咁多狗比你領養

根本成件事係應該好好監管繁殖場既運作
杜絕呢d黑心既場
而唔係一野就ban曬話唔可以購買
Ching 屋企咁大養咁多狗啊btw有冇金毛領養
mk仔
我都係想問吓柴犬公價幾多姐點解無啦啦變左引戰post
買狗依個行為比人鬧左好耐
你未明背後幾多黑心操作姐
你街見到既寵物店全部都賤種黎
生得樣衰,天生有病,賣極都賣唔去個d
一係賤價賣比倉,一係直接扔落垃圾房
同埋放係玻璃箱入面個d可能有暗病佢照賣
兩三萬買完隻狗幾個月重病要幾萬蚊醫藥費
好多人會立即棄養,買過隻好過
所以長氣都要講:支持領養
想講,要純種狗都大把領養到
我屋企啲狗全部人哋唔要送畀我

史立莎2個月開始養,畀人棄養原因:買完返嚟風水佬話隻狗唔夾佢

King Charles 2歲開始養,畀人棄養原因:個仔去咗外國讀書,唔想養

松鼠狗 3個月開始養,畀人棄養原因:啲毛唔夠其他松鼠狗爆

根本好多純種bb狗可以領養到,仲要以上啲仆街都係買完話唔要,仲話我哋唔要就拎去安樂死 講緊係bb狗嚟,一句唔鍾意就啪,on撚9,so far呢3隻狗性格都係好

打錯字
話有得拎養難教個啲仲叫人去領養
柴犬8個月前要教好 唔係一世都教唔到
到時領養完返去咬死樓主隻狗依到無人負責
咪就係勁難搵,所有post都1日內過百個話要領養,近乎不可能囉
大家咁關心狗場, 又唔見關心牛場

牛牛都好可憐架, 唔好食牛呀
樓主去食屎啦
買狗嘅全撚部份人都係閪
搵到既時候 你有無諗過有幾多人爭先?一隻狗 幾十個人要 都算 領養得既柴 好多都行為有問題 唔係個個岩 咁而家人地想搵一隻從細教大 有咩問題? 同埋而家個問題係你啲領養撚一入黎就話哂人買狗係賤人 又屌人老母先 唔係人屌你先
冇所謂養過隻有幾咁難?對畜生我唔會投入太多感情

下下都一大棍屌晒全部人自己企係道德高地
難怪咁多人反感架wo
柴犬唔蠢﹐但係好固執﹐服從性低
上一秒可以好開心同你玩﹐下一秒咬鳩你都唔出奇。所以都唔少人會棄養柴犬。我只可以講除非好有信心﹐如果唔係就算領養柴柴都唔係一個好選擇
所以咪講緊要買有保證啲嗰啲,唔好買元朗狗場囉
你自己唔係懶係make sense咩
買賣=唔當小動物係生命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞