香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
佢養隻狗係心甘情願為隻狗而「煩」
唔代表要願意俾領養義工煩架啵
更何況你話樓主會覺得隻狗煩只係你嘅假設
啲柴犬真慘被逼移民
做中国香港狗
一樣好多人買完養到佢終老,對佢好好,從一而終,唔好將自己不幸發泄落去買既人度,人地有自由,買=/=衰人
你都on撚9
傻閪
但以我個人經歷,認識全部買狗都係仆街
黑撚心到得幾個月大bb都話啪
仲要唔只一個係咁
正仆街
至於寵物店嗰啲,你講得好啱
喺「建議人領養優先」既理論之中,寵物店動物確實係好慘好無辜,但佢地媽媽係更無辜,一世生唔停,生到爛閪 (唔係誇張手法)

大家都只係普通人,我地建議得人領養,你應該都知我地唔係嗰種想眼白白睇住寵物店BB冇人要等死嘅人,只係冇辦法之下希望大家唔好再幫襯黑心狗場/寵物店,奢求終有一日個風氣可以變得令佢地絕跡喺市場上,或者起碼唔好開到周街都係
咁順便搭埋單
有冇人知邊到有得領養史納莎

之前養過兩史納莎都係人地唔要拎番黎養
不過兩隻都養左好耐 走左了
煩唔撚緊要wor 有心水嘅領養有咩問題
合眼緣嘅狗係又要人全天候係屋企,又要搵得多住得大又要自己物業又唔俾新手
根本香港領養界圍威喂,靚小小嘅班狗義工自己射哂俾d frd先
我個frd暫托左隻松鼠3個月,人狗有哂感情但個狗義工叫頭話點點點有其他更岩就搶返去
係阿係有名種狗/Bb 狗領養,但唔識人根本無可能養到
d黑心狗場根本就係d狗閪義工助長出黎
仲走去怪人買狗
條友真係弱智
講呢d鳩野嘅野 唔係好似林超英咁住深山再加食全素真係係無小小說服力
香港啲狗鋪咪又係大陸攞嗰啲出世紙根本唔值錢,叫佢出幾多份都得,因為其他國家賣俾本地人根本唔洗咩出世紙
以前喺大陸買過cku嘅狗,問間犬舍俾出世紙+針卡,佢一寄寄咗5份俾我,話唔知邊份先係呢隻狗
樓主唔該pin咗佢,
好多人成日屌屌屌,
如果連領養程序都覺得煩,
唔見得有耐性養寵物
中港私家車
咪就係啲人買
先有哩啲市場

對領養反感既根本唔係真係愛動物
sor 唔知個門檻要咁高 你一嚟就屌領養就得
屌返你就要有成就有行動先得 下次要喺繁殖場救幾隻狗先敢出聲
以後屌政府屌差佬都無用 全部都偽善嚟
答番你 我唔係素食者
你啱呀
咁你覺得我地個香港政府有冇呢個心去理動物權益?
就係對佢絕望先要打咁多字勸巴打 你估我地成日俾人屌領養撚好好受
其實香港咩狗都有得領養,我見過哈士奇都有,自己上網搵吓,不過領養得一定係冇咁靚仔㗎啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞