香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
你同佢無緣吖
我問緊你個樣野同我要點繁殖下一代既邏輯關係係邊?
而家又唔係我唔比人買狗
答啦
孤兒院d 細路無人理唔可憐咩?
點解你老母唔付出啲愛心關注下佢地先
點解養狗一定要領養
你老母唔領養又無問題
我去d 優質breeder 到買 隻母狗好食好住 都塞撚住你把口啦
偽善
嘔心
佢哋跟錯主人抵死一排壞既雞蛋就算有幾隻係好冇問題既但我都唔會要既道理
岩岩買左隻名種 店主見我係有緣人 賣比我六十萬
Ching心水清
樓主應該係講緊柴犬性格唔親人親狗,特別係狗,好多柴犬一見到其他狗已經起哂鋼想咬,如果俾新手養真係好易出問題。

利申:有朋友養隻柴犬勁乖勁好脾氣,不過呢啲柴犬我見過嘅五隻手指數哂,其他全部對其他狗都勁惡,除非你都係柴犬
你個名兩隻都係買翻黎
點睇
邏輯咁柒就唔好吠足成個post
好撚肉酸阿
因為傳宗接代係動物嘅天性?
次次講親領養都有垃圾拎人出黎比,仲要吠足咁耐唔知自己柒
平時就話動物撚將動物當人,到講領養呀絕育果時又彈出黎拎人黎比彈出彈入

同埋條友咁撚智障佢老母都冇掉佢出街,就知血緣關係係人類社會幾撚重要啦
領養同買既狗係咪同你有血緣關係呀?
仲覺得自己好有point條傻鳩
老老實實呢隻幾樣衰
同埋大把繁殖場/breeder上黎連登搵食
無point咁唱衰領養
大家自己睇路啦
同意,個個都好似你咁諗,領養班友就唔會咁乞人憎
無呀 見完個post
Fb 見到
咪share 出來姐
一隻狗 要幾多肉先夠養?
死幾多雞牛豬?
3萬8
咁係因為本身毒品犯法所以咪無人食
假設養狗犯法我相信狗價一樣會升 因為走私成本大風險又高
主要係想表達呢啲野唔係話你禁止買賣就可以杜絕到無良狗場
事實上你禁完一樣會有人偷breed偷賣
有乜撚嘢問題啊屌你老母

你哋上面班領養撚吠足全個po,騎劫左我都冇屌過你哋喇,就當你地出於善意唔想有狗受苦。
但連我養咩狗都要批評真係唔屌唔撚得,我就係鍾意柴犬唔撚得嘅?係咪要領養場全部唐狗都比人領養晒先可以養柴犬?我養咩狗使唔使問過你哋意見?人就係有喜好㗎啦,我係鍾意柴犬夠得意得唔得?咁我問返你哋點解要養狗?街邊好多寵物都好撚慘架,你地都係因為狗得意先養狗啫,咁都好企喺度德高地屌人,有撚毛病。

好地地問吓買隻柴犬公價係幾撚多錢都要俾你哋地屌足全個po,痴撚線
仲有你
lm
「遇到好主人」請睇清楚
另外想講加啲 sticker 唔會遮掩到你嘅 on9,你自己講果句「你經歷過佢啲嘢咩?」已經自打嘴巴緊,你都冇經歷過
麻煩你睇返清楚,我係支持領養多啲,只係有人買狗已經係一個事實,所以如果買狗係改變唔到,遇到好主人就係一件好事
我係做狗義工,唔係唔鍾意義工,我強烈建議你去驗一驗眼,懷疑你處於極度自 high 嘅情況所以有啲眼殘或者你本身係一個文盲
狗本身係野生動物,天生有野性,但係純種犬嘅天性已經被磨滅,你應該好幸福好少見啲狗盪失路或者畀人棄養之後喺出面嘅世界係點樣畀其他狗恰
不過單係睇你嘅文字已經 feel 到你嘅語氣,平時都係啲串串貢嘅人,瘋狂講粗口加一大堆主觀諗法再加啲 sticker 去令自己鬧人鬧到好似好幽默又中 point 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞