香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
一味淨係識叫人領養 你估柴犬咁撚易搵到咩 人地係想搵柴犬又迫鳩人領養唐狗 一係就啲差唔多10歲既老狗 係唔係想個主人次次領養完過幾年又要生離死別
利申 支持領養 但唔會屌鳩人買狗
逢親關於狗隻/貓講到關於錢銀上嘅野
下面嘅reply都會係咁

比錢買狗=冇良心 人渣地底泥
唔比錢拎狗=有良心 品味生活
暗瘡肥婆都好可愛點解要限制自己一定要溝靚女
有隻唐狗個樣好似秋田犬 係Rcap 唔係bb黎 應該可以領養
最好笑班領養撚唔屌啲繁殖場,走去屌啲買家
14年錦田狗場買黑柴先至15000,果時已經好貴
佢地:養狗唔養唐狗,正仆街!!
佢要柴犬 你班撚樣係咁唐狗 領養
搵條link黎啦 領養柴犬丫麻
講咁耐有link未
認真係咁上下價錢
我都係領養撚, 事實係, 如果真係有得領養(免費), 隻狗一定係有問題, 一係就大年紀比人棄養
DLLM你係咪弱智? 乜鳩有心養就唔介意?咁你有心結婚有心生仔係咪是但揾條女屌完就OK?ON99
但個類比有啲問題 我本身生仔正常唔會令個bb suffer 但我買狗 佢哋會俾狗場/寵物舖剝削 佢阿媽又被迫生仔賺錢
但你點證明到你養個隻狗想跟你揾食有冇諗過狗有free will 但只係比你焗喺個500呎單位入面
根本就無需要嘈交

係香港先咁戇鳩中意label任何嘢

柴犬又好
芝娃娃又好
美國秋田又好
唐狗又好

都係犬種嚟姐, 係香港夾硬要排除唐狗以外嘅就叫做所謂「名種」犬。 bullshit 嚟

中意某一品種唔係錯。
錯嘅係一班養同買之前唔做好research 就幫襯左黑心繁殖場同黑心Breeder 比人呃嘅人。

做好準備 準備好一世嘅心理準備 用心照顧唔棄養 去揀有信譽嘅來源揀狗 根本無問題

* 現任柴犬主人,一接觸過哩種狗 愛不釋手。 自己養過golden , Samoyed , 史納莎。
同埋人地講埋想養柴犬
領養唔到
就算買柴犬黎養又有咩問題

有要求想養指定品種其實不為過
咁揀老婆就係女都ok啦
真 唔係事必要答我 因為問嗰個唔係我
陰公 咁都混淆埋 講講下變咗係答我
你老母個臭閪都未必想回收你舊垃圾縮入你老豆個春袋啦傻仔
自己屌Ali 叫你屌林鄭
佢想要黑市公價
上面咪有

2020年10月12日
你唔好搵條唐朝嘅link出嚟
我唔理 你唔領養就係仆街
屌左先就啱架啦
咪撚買元朗狗場
幾時話養唐狗就大愛同高尚
定你心底係覺得買狗係低端
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞