香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
領養撚唔該唔好生仔
每月幾千領養個賓賓返黎咪得
巴打指我定佢
走私好賤格
香港基本上所有寵物進口來自支那 香港黃色經濟圈呢?
金字塔底層正想講
香港都有私底下賣狗 仲要係冇牌嗰隻 識有隻狗俾人遺棄左 有口腔癌 俾人切咗器官 眼又盲咗 係黎自繁殖場 一年生左幾胎 之後病咗俾人拋棄
事實就係寵物店嗰啲可愛貓狗 佢哋阿媽嘅下場就係咁樣
你用人類生BB去compare係合理?
香港有新疆棉產品賣都係香港法例垃圾,關我哋消費者咩事?
有冇一條龍果d幫你搞? 我仲以為好貴Tim. 我以為要睇血統。我見日本有啲柴犬真係好靚
同班黃絲藍腦支那種講咁多

絲打辛苦了
領養真正意義唔係真係去救小動物 係比啲人為咗好想買動物嘅時候減低對動物嘅傷害 即係等於唔好支持無良繁殖 點解你會覺得呢個point合理?連背後意義都唔明

香港冇實際法例監管繁殖場 基本上所有寵物店啲動物都係嚟自嗰啲地方

其實唔好合理自己行為啦 為咗一己私慾就認撚咗佢 支持唔好養寵物㗎 不顧背後有幾多動物受到傷害死都要養
睇標題已經知世界大戰
無計,太多人領養攞去賣
應該得不過要同入境果啲搞手續,支那人都可以買返大陸啦。無理由香港唔得嘅
講到你好似經歷過咁你又知佢經歷過咩開唔開心
無養寵物概念自然無breeder
你又知全部狗都想回歸自然野食覓食?
養寵物就梗係要靚啦
唔通樣樣衰衰喺度篤眼篤鼻咩
為養而養呀?
衰啲咁講都要講
但街邊啲流浪貓狗咪又係比人類迫絕育
其實係人中意既野都唔同架啦
咁中意某一種狗種難領養就係去買好正常
除非你話去mk個d買就話姐樓豬問個價都俾你地班領養撚屌
講真個句你領養都會選擇咩狗種啦
係到瘋狂屌一定要領養咁你不如幫我搵隻布偶俾我?
有時唔係唔領養係d人一岀post有成千幾條友同你爭你點領?
唔去寵物店買其實已經無問題啦係咪係日本買隻都要俾人批鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞