香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
養寵物貪佢靚都講得出
我覺得領養得黎有啲要求都好合理
但每隻品種當中都有分靚同醜 如果個個都非靚不養 咁當然超過9成冇人領養
但揀老婆會揀個性格好
只要唔係經香港黑心寵物店買就算啦
旺角個堆所謂專賣柴犬既鋪全部上過晒報紙咁濟,真係垃圾黎
不過對柴犬無咩研究唔知點搵人直接日本/台灣買
陪frd 搞過手續, 領養真係好煩

事前家訪搞文件查祖宗18代, 事後定期家訪突撃檢查, 去旅行交比邊個frd 代照顧都要問佢拎 approval

我個frd 都話早知比錢買無咁煩
養寵物合眼緣有咩問題
成撚日講生仔無得揀,要生仔都識揀自己另一半基因唔太差啦屌
唔幫襯黑心狗場係一個好啲做法
但多一個人買狗,就即係多一隻動物失去被領養機會
諗深啲其實
領養 > 良心狗場 > 黑心狗場

Btw對得耐又唔代表感情深嘅
有啲人對住老豆老母十幾年
都可以成個世仇咁
係啊,就係想要隻靚既
講啲唔講啲
建議領養撚唔好生仔,去領養
樓主pin你做乜鳩,
人地問柴犬幾多錢唔係問領養
得啦知你係領養返黎啦
啱呀 全世界應該淨係養唐狗
其他狗絕哂種佢啦
狗可能都好啲,貓異工先痴鳩線,唔講以為揀老婆/老公間屋冇千尺、人工唔符合佢哋心中水平、工時長etc即刻叮走,咁仲領乜鳩,啲異工自己養返哂咪好
比d時間留意下,其實好多領養中心都有柴犬番,不過真心唔明依種閪狗why咁多人鐘意
領養啦
真係中意狗會care咩品種?
其實買係冇問題
純粹希望買家買寵物之前留意下個Breeder係咪賤人
有Dbreeder為左配種 逼D貓狗食藥 逼佢地交配 冇活動空間
令佢地不斷非自然式生BB
仲要有D係操到隻貓/狗半死不活
得幾歲大D身體機能就好似十幾歲咁
真係好撚慘

買的確係易D搵到合眼緣嘅寵物
又唔洗受義工氣
不過最好留意下個賣家
雖然你買左會湊得個BB好好
但佢個老母可能終日受緊極大嘅苦

希望每個人類都善待動物
個FD果時係係粉嶺火車站交收
有個袋 袋住隻狗 我估整到佢訓左過關之類掛 唔清楚
宜家最新我知可以送到你門口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞