香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
吹多一步嘛生物多樣性受損之後咪人類滅絕囉
本來成個領養不購買嘅原因就係流浪貓狗太多+繁殖場黑心
領養令流浪貓狗少咗 黑心繁殖場又冇錢賺
做到哩一步再推廣良心繁殖買賣唔得嘅?
你都吹到生物多樣性啦我唔覺得咁樣吹唔係一個可行嘅結論

依隻係我岩岩領養既唐狗女 個半月怕羞妹
領養其實話難唔難 最重要個樣係睇你屋契俾唔俾養
屋契俾養其實領養到既機會已經好大好大
因為香港真係有太多太多組織係搞dog/cat rescue
香港人既又有,外國人既又有 Facebook/ig多不勝數
要領養一隻狗狗真係唔難 咁組織當然有好有差
咁依啲就要自行判斷 我個女就係毛孩守護領養番黎既

其實唐狗係好靚仔靚女 亦好聽話 我自己中意outdoor所以帶佢去遊山玩水俾佢地用個鼻探索下個世界就好好喇

名種狗老實講真係難會領養到 唔係冇不過真係要等同緣份
我自己都係中意金毛既人 所以我唔會反對購買狗狗 但重點係你係邊到買 希望俾咁大筆錢出黎買狗同時唔會俾班無良商人呃錢
領你老母
幾萬蚊隻邊撚到有得領養呀
有得領大撚把人仆去領啦
擺明好難有,有都好少選擇又勁多人爭,講到尾樓主又有經驗又無話唔肯買啲好啲嘅,又肯養一世,點解唔買得?
市民上食嗰啲肉 都係人地專登繁殖出黎
點睇食流浪牛
10歲你養撚埋我果份啦
領養撚每次都擺低一句"領養啦" 就走左去
我真係唔係為左打卡,又唔係我養
你意思係咪全部狗鋪都係無良繁值?即係所有人都唔可以再買狗
養埋而家現存呢一代,咪唔會有棄養同流浪狗呢個問題?
咁我想問,無人繁殖,十幾年之後仲有無狗種生物?
係唔可以買定唔好幫襯無良商家?
棄養撚先係唔尊重生命
買雞肉牛肉豬肉都係唔尊重家畜生命
記得唔好食
樓豬算啦你想買嘅就去睇下有冇咩日本breeder, 有cert嘅。可能貴啲但唔會有咁多人道問題掛

聽領養撚講,一係就等下一係就唐狗仲可愛啦
養寵物唔貪佢靚仲貪乜
你溝仔溝女都搵個靚架啦
樓主勇士
大屋又屌點解咁遠先係廁所

建議唔識動物傳心,一律唔好養
完全唔識覆人,不停重覆當人講句嘢係自己講on9到極致
嘈到#234先有正經回覆
各位領養撚 邊到有大量齊款名種狗領養 心急人上
人哋企哂道德高地啦
痴撚線 養隻狗都要俾人話虛榮 揀隻自己中意既有咩問題先? 對十幾年喎講緊 領養唐狗就唔虛榮?
再者買都可以等人生/搵自家繁殖 唔一定要係黑心狗場買 而家講緊係揀個家人 你揀另一半都揀啲自己最中意啦下話
樓主有啲似辯論比賽嘅主持
扔左個問題之後就比A同B激烈討論
但嘈交果堆又冇佢份
笑死
佢地知道套理念有缺憾根本拗唔贏,引完戰咪走
咪撚玩啦 咩品種都有得領養咩 加上又老狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞