香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
冇,但都有喺愛協領養過雪橇
5-6歲養 又係純種

唯一一隻養過唔係純種,係畀人扔喺垃圾桶嘅唐狗bb,又係2-3個月大,但性格勁乖勁癡人
連弱智人士都唔識溝通
你連同狗溝通
點confirm佢地係想比人類馴化
又一個ff撚
試過想領養貓 d貓義工真係痴撚線
上面又一件領養閪
「樓主去食屎啦
買狗嘅全撚部份人都係閪」 癲到
樓主好陰公,好明你感受,你只係想知大約幾多錢,但好多問非所答,你唔洗理

利伸: 我之前開post想接收朋友隻狗仔,問幾錢,又係好多問非所答
視自己個仔係畜牲
巴打真係第一人
掉落辣殺桶都有,香港究竟有幾多人當動物係死物

雪橇養黎拆屋?
戇鳩
靚狗緊係買啦 邊有得你領養
貓就出去買啦 冇討論價值
屌你啲貓義工串過馬撚
跟指令做好曬準備 一句都係覺得你唔岩 就唔比
嬲撚到出去買
事實係所有嘢都分貴賤架啦
你唔屌柒晒所有食葷嘅人?
生命點會無數計
廿五頁得兩三個回覆有講咩價

狗就你養 價就我報?
又一個道德塔利班
唔係個個人養寵物都係為左拯救世界
可以係為有個伴,自己開心
為自己嘅寵物負責任咪得囉

邊個唔知領養好,但領養又冇得選擇,又咪必岩
唔好人地一想養寵物就句句一定要領養同罵人賤人,積啲口德啦
其實而家政府有冇立例規管breeder無養寵物唔知

有規管=繁殖成本高咗=啲狗貴咗=鼓勵啲人領養+有錢有心養嘅都可以買到心愛嘅狗

咁樣唔係一舉兩得咩
睇你條sevenhead都唔敢答我
咁我同你講返買狗養狗,其實你出發點係好,但我覺得唔夠有用,香港咁多繁殖場咁多鋪頭咁多想買狗嘅人,閣下有冇試吓明查暗訪逐個狗場,違規有虐蓄嫌疑嘅就搞大佢,報愛協又好報張開西望又好,總好過你見一個買狗post就屌人/勸人一次。否則你咁樣比人感覺係偽道德撚。
個人覺得最緊要係
未養過寵物既人養之前(領養又好買都好)自己係唔係真係有能力同責任心去同寵物相處一世

而養緊又未領養過既人不妨考慮下如果未來再養的話, 試下領養呢個渠道
因為寵物比到你既開心唔係因為個養有幾靚, 任何品種同年齡都可以建立嗰份情
你都戇鳩 你自己係度分級咋wo
樓主想要柴犬
你逼人養唐狗 唔領養係賤人 領養先係正常人

大把人領養完放養隻狗啦屌
隻雪撬好乖 反而畀隻松鼠狗恰
試過返到屋企隻松鼠狗咬傷隻雪撬
識個中同 中學畢業之後主力賣狗 比啲狗日扑夜扑 靠賣狗買左2層樓 心諗自己咁努力做咩野 人地日日就出去玩 有人買狗就交收下 咁又賺5位數
真係多得樓主呢啲人唔少
其實就係鍾意個個品種先會養
你會唔會叫個想養貓既人去養狗
樓主自己都話有養過狗 有經驗

當然個d貪得意 為左打卡 之後棄養個班仆街
就全部死撚曬去啦
你on9?屌我做咩 又唔係我賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞