香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
早排唔係有單貓義工
收養左十幾隻貓 但係全部住哂係錢公屋單位到
用每一個細籠困住佢地咩

唔明點解而家風向會係
養殖場=環境惡劣慘無人道
收養=好食好住皇帝級享受
賤種唔屌唔化 佢鬧人就得 人鬧佢就唔得都唔知係咪廢老嚟
好似你咁好聲好氣咪好
上面成班一嚟就屌樓主
正解
咁你點肯定將來佢地嘅evolutionary genes唔會進化到適應黑心工場
睇吓加咩option
普通中文都未撚識
我夠唔係屌你你自己又衝出來柒?
唔怪得係條傻閪
可以人地思覺失調姐
你新彊棉呢個反諷又幾應棍
利申: 唔贊成迫人領養 但買之前一定要查清佢背景
你點知你養隻狗睇得上你可以佢吠就係屌鳩緊你間納米屋搞到佢冇得周圍跑
連登仔:
買狗?仆街唔撚識領養?你當佢地係咩呀?當佢地狗呀?
啲棄養嘅人自欺欺人 同自己講送佢去狗場可以俾個更好嘅家佢

呢啲藉口唔係宣揚領養嘅人製造出黎,唔好同棄養啲賤人一樣倒果為因
佢地點都會諗到個藉口等自己覺得自己唔係仆街但大部份棄狗都係偷偷地唔見得光咁,又唔敢俾身邊人知
之前諗住領養三隻看門口
啲義工視察完 見我地會養係屋外面好危險唔批
唔通住300呎 學人養狗咩

我每日收工放狗
自由活動到佢會玩到攰
過時過節 人多就全日由佢周圍走
七八點已經係門口吠我
叫我帶佢反狗屋扣返好條狗帶

隻隻唐狗都養十幾年
不過佢哋真係會就快死就唔返屋企
唔會揾得返
仲要遇到咁岩執笠先有幾隻可以領,咁我依家想養唔通等唔知幾多年等到有同埋我想養年紀細既又無可能會有
你on9
攞暗瘡肥婆同唐狗比
有冇了解過肥婆嘅可愛善良
香港人對眼生喺額頭,連溝女都一定要靚女
有d仆街男人直情睇唔起肥婆
港島離嘅鬼佬九成都養肥婆
班道德撚會答你點解唔揀肥婆,你係仆街人渣

不過轉個ac就笑鳩你食得咁油,可以點美極加餸
利申定 支持領養代替購買
但啲領養撚真係痴撚線自己養啲名種貓狗轉個頭叫人去領養 人地係中意柴犬就柴犬架啦 成日話其他狗都好可愛呢樣個樣 肥西夠可愛啦你唔撚溝?係要逼人領養領養 係咁易搵就唔會買啦On9 次次有呢啲post都衝出黎柒 係人都有自己中意同唔中意既野 係要逼人搵其他 屌你養隻狗講緊係對十幾年想搵隻自己最中意既野唔撚得?
講到尾都係搵唔到一隻仲等緊人領養嘅柴犬,事實係根本就好難有
香港人困係劏房到,唔慘
根本理痴線領養撚同貓/狗異工都係一撚樣,張自己套價值觀強加人地身上,同班歐美啲左膠一撚樣
@李露暈 傻閪係咪仲google緊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞