香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
你做多啲research 就知買既先多病痛其實名種就算領養都好易有病 因為香港嗰啲上一手主人多數都係黑心場買
香港比鬼佬無愛心係有原因 寧願其他物種受到傷害 都要得到果樣野 養寵物幾時變咗必需品?
咁我買混種算
柴犬係有得領養,不過數量好少
有嘅都係身體有缺陷或者混咗種
不過香港人鬼有咁多人咁有愛心耐性同時間去呵護啲受咗傷嘅狗仔
一大堆人都只係見到養狗好正好似好幸福就學人去養
養狗同做父母冇咩分別
未 ready,唔好養
我相信想養狗既人都想狗好,但係我點知賣既人係咪黑心啫,呢方面唔係應該由政府規管咩?而家講個買字就成班道德塔利班左一句領養,右一句領養唐狗。愛狗既人應該冇人想d狗受苦,但狗場環境買既人根本控制唔到,然後又會有人叫你唔好養最好

唔夠你地玩

利申:冇養狗
首先,汁你老母
另外照你嘅 concept,如果咁不幸生個仔出黎係唐仔,你係會放棄?
啫係非黑心就ok啦嘛?
咁向非黑心繁殖場買啲領養撚可以收聲喇嘛?

btw價值觀唔同感建分
你生多個啫係consume多咗地球資源
而資源係有限,啫係有人因為咁而更加慘了
鍾意本身就係偏愛
點解你養狗唔養牛?都係動物
日本果啲有時都好怕係大陸狗場出
之前都有望過下 但最後都係領養左唐狗算
你個欲望係咪真係大到 為左得到不惜傷害其害其他物種?支持無良繁殖? 一定要養咩
想合眼緣好合理
我地只係希望嗰種眼緣唔係單純外表既美醜,自然就會有人識欣賞佢地既可愛
唔通我鐘意靚女 就唔係係鐘意女人
講真你咁鐘意小動物你就唔會養啦
你都係滿足你自己私慾
咁呢個已經唔關領唔領養事
係個主人有冇愛心時間去養既問題
就算比你買隻幾十萬既柴犬
老左咪一樣會有健康問題

成班人係到屌屌屌
你又知樓主一定係冇愛心冇時間既世紀大仆街?
因為寵物比到你既開心唔係因為個養有幾靚, 任何品種同年齡都可以建立嗰份情

其實係架 唔係黑心繁殖場到買係ok 一直支持領養都係為咗打擊呢樣嘢 試問香港邊間寵物店嘅貨源唔係黎自無良繁殖場?香港無立法監管
難得有人會為咗仔女著想做多一步,多謝
我嘅意思係,流浪狗、棄養狗係被嫌棄,但係有幾多人有愛心同真係鍾意狗仔呢種小生命鍾意到會完全唔介意所有嘢
唔好意思我講得 1999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞