香港柴犬價錢大約幾多

1001 回覆
106 Like 1237 Dislike
唔知點解? 做吓資料蒐集唔該
香港城市環境唔俾佢哋生存 佢哋生嗰啲小朋友咪等俾人餓死囉
同埋本身佢哋唔應該喺街嗰度 係俾人棄養 人類又驚佢哋帶來更多禍患 所以咪幫佢哋絕育囉 總結就係人類自私

見撚到d人拎小朋友黎比就好撚燥
好心呢d智障咁撚弱智都未比老豆老母棄養仲上到連登鳩up就知人類社會幾睇重血緣DNA關係啦
下下拎領養動物比,D黑心繁殖場狗仔同呢條撚樣可能有血緣關係
呢啲咪做到嘢囉
上面班人淨係識講 thx bro

好撚難明咁戇鳩冇POINT都吠足咁多頁係咩撚野自信黎
唔好咁多幻想
照你既邏輯,你唔撚諗下寵物店既寵物都會好多謝你帶佢返屋企既?
Thx
實好開心啦 三個月生一胎 無知就唔好講啦 佢哋老竇老母要俾人打針㗎 強迫繁殖 點樣都諗唔到佢開心
本身冇嘅你創造咗有啊而家
唔撚係自然因素 而人類製造
強迫人哋繁殖 再養佢哋啲BB 屌你咪好偉大?救世主?
breeder上黎連登搵食?
如果係咁應該係直接啪針而唔係絕育
人類咪搵嘢嚟搞囉 又唔想咁唔人道 所以好多喺領養場嗰啲動物 過咗好耐都冇人要嘅話 係人道毁滅
真係鐘意狗就唔可以揀?
咩叫衰過唐狗唐狗應該易教過好多狗
支持喺香港唔好買唔好養得未?除非正當渠道 有嚴厲監管嘅繁殖場買係ok嘅
點解你男朋友唔想
但都會繼續領養
U win
你要推到係買既人既錯
咁其實根源所有鍾意狗都有錯啊
無人鍾意狗就更加唔會有黑心繁殖場
咁你話我聽,你行到寵物店/領養場,唔睇樣你點揀?喺領養場同隻寵物相處返一頭半個月先?
其實點解無買賣就無棄養
領養都可以棄養啊
點解將個責任比曬買家度
而唔係黑心養殖場既錯
如果你領養返黎 都係可以由細養到大就係
但通常領養得既狗都係成左年....
無左由細養大既感覺
領養又唔見領養孤兒 屌你地班領養傻9 唔屌啲想生仔既人唔去領養孤兒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞