爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

我有任但點交換?

兩個人互打friendly就得
好彩偷到冰障
唔係就輸俾巴打了
無古神前既牌唔敢玩wild 淨係一張dr7已經差好遠

認真,要兩邊玩哂有個方法,就係學玩arena,arena2-3勝已經回本,你靠arena儲錢嚟砌wild,打完d pack開放pack咪得,今meta我都靠咁開咗四張傳,仲有五千三蚊淨

我覺得玩得爐石嘅都係精算師
玩咗半個月shadowverse覺得對新手好友善
就咁入game就有成50抽
(每種卡包10包,standard多10包)
有登入獎勵又有每日任務做
而且開卡包又多卡過爐石
好多基礎牌都仲落到deck
係副deck多10張牌

冇陰公

唔緊要啦,最緊要玩得開心,同埋唔好課
無古神前既牌唔敢玩wild 淨係一張dr7已經差好遠

認真,要兩邊玩哂有個方法,就係學玩arena,arena2-3勝已經回本,你靠arena儲錢嚟砌wild,打完d pack開放pack咪得,今meta我都靠咁開咗四張傳,仲有五千三蚊淨

我覺得玩得爐石嘅都係精算師
玩咗半個月shadowverse覺得對新手好友善
就咁入game就有成50抽
(每種卡包10包,standard多10包)
有登入獎勵又有每日任務做
而且開卡包又多卡過爐石
好多基礎牌都仲落到deck
係副deck多10張牌

冇陰公

睇開kripp直播 都想入shadowverse坑 但係玩開爐石就唔係好睇得明個玩法

簡單嚟講
先攻:進化turn前搶場優
後攻:進化turn後搶場優
交換80g任
美服

覆左你睇唔到,點交換?
話說我個80都好耐,呢度無人玩美服
話說我個80都好耐,呢度無人玩美服

有,不過我冇80金交換
交換80g任
美服

自推

無名點add
任賊唔係彈曬d牌出黎就得,你出錯牌行錯一步都立即gg,因為佢隻隻細怪,番唔到盤

無return to hand 牌你都亂落怪就抵輸啦

無腦係因為得一種打法
完全無變化無交流
終於金頭左牧,戰同法
下個最近500勝係德同術
唔通要玩狗德

Jade德啦
上月用佢上到r5

翠德都仲有得玩?
對親任賊都輸

唔好咁啦
用淫賊海盜比較邊副中速控制贏到

lyra 龍牧完勝
天生2 張dragon potion
discover own deck又多2 張解場

同隻賊玩到咁
呢場好正
佢偷我兩隻lyra我偷佢兩隻食人花
最後靠綠龍同lyra爆發先贏到

試過玩到自己6 隻花
死鳩曬之後得返一個slot 落怪
輸俾人地啲deck 嬲嬲豬就屌鳩人無腦
有人用任賊卡R15 有人輕鬆Legend
有人用海盜戰卡R15 有人輕鬆Legend

如果真係冇技術因素咁所有同一副deck 既rank 都應該一樣 咁都話冇技術 不如話你冇腦諗唔到人地邊度用技術

利申 冇玩過上面果兩副

講到爐石無top deck 無rng 咁

你不如話搵個3歲細路去玩kolento d deck

戇鳩鳩
潛咗一排玩shadowverse
宜家meta興啲咩deck

shadowverse 好唔好玩

如果真係冇技術因素咁所有同一副deck 既rank 都應該一樣 咁都話冇技術 不如話你冇腦諗唔到人地邊度用技術

利申 冇玩過上面果兩副

講到爐石無top deck 無rng 咁

你不如話搵個3歲細路去玩kolento d deck

戇鳩鳩

事實喎 top deck rng場場都有咩 卡rank根本就係駕駛員問題

利申 冇玩過上面果兩副

上個meta海盜戰先俾人屌佢鳩玩都上傳
真係有技術可言?
抗快都要抽到先有得抗
但打頭就成副都係低c牌
佢順住cost出根本抽到抗快牌都未必頂得順
要殘血逆轉都仲會怕致死之類嘅牌
真係覺得冇問題?

海盜易擋過quest rogue
潛咗一排玩shadowverse
宜家meta興啲咩deck

咪又係一樣講緊個兩副
Between龍牧其實唔錯

龍牧好玩
勝率唔係最高但打乜都可以抗衡下
除左瘋狗德
T3 T4一波爆發 已經玩完
交換80g任
美服

覆左你睇唔到,點交換?

交換80g任
美服

覆左你睇唔到,點交換?

真係唔明快攻deck都可以有人吹奏話要食腦
當我垃圾
可唔可以話我知個兩副食腦位係邊

早2頁有巴打話

識得留冰元素係好用腦

arena抽到dr 3真係好爽

有火球都要dom落去

試過副deck 4隻dr3
最後一隻都抽唔到, 0-3 定 1-3 就死撚左

#3274 add左你
我就真係未見過quest rogue 會咁啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞