爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
R3 勁撚多秘密法

火法好難升

火法太慢 如果拖到t7 8就好打啲

空個位帶食秘密
meta deck= 狗deck

贏你=狗deck

終於俾我上到5啦 可以專心溫final la diu

下個月多啲時間先衝legend

魚人聖個勝率真係唔高 但叫做對住副副deck都有得打下
唔建議特登走去合

唔建議特登走去合

下個月由頭沖過

同任戰有咩分別?

唔建議特登走去合

下個月由頭沖過

係 下個月會以legend為目標 今個season rank 5 攞獎勵算啦

同任戰有咩分別?

重有隻里諾可以回滿血?
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差

貼埋牌組
上個post 已經貼過

同任戰有咩分別?

重有隻里諾可以回滿血?

但係玩埋麥迪文真係好高cost先出到牌
有冇人係點都唔用狗deck 任賊海盜呢d
依家淨係玩任戰麥迪文同j德 成日贏一輸一咁
所以走左去玩arena 反而係咁贏
第一場12-2 第二場12-0 之後11-3 而家7-0緊

原來任戰麥迪文唔係狗deck

自閉deck先算狗deck,任戰都算要用腦有交流邊算狗deck

係咁易放下怪 清下場 都叫有腦 我就係用任戰鳩上r5

麥迪文都話狗 你唔好玩啦

雕文3選1真係諗到頭都爆
掛冰甲 法術紅龍射頭又係高難度動作

火法點會狗呀
當中思考過程唔簡單,要計嘅野多過唔少卡組,容錯率又唔高

任戰1費任務 2費斧 3456嘲
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差

貼埋牌組
上個post 已經貼過

呢套deck都唔平喎

冇塵合唔到派奇
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差

貼埋牌組
上個post 已經貼過

呢套deck都唔平喎

冇塵合唔到派奇

咁玩唔到token嗰喎

話說我齊晒法師既職傳
但依家既meta好似一張都用唔上
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差

貼埋牌組
上個post 已經貼過

巴打你rank幾? 我都係玩薩滿 但偏向更多元素
打戰/法/賊真係比人撚狗咁撚
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差

貼埋牌組
上個post 已經貼過

元素壓力唔夠大
種菜壓力會大好多
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差

貼埋牌組
上個post 已經貼過

legend rank,
打打頭戰係優勢 起手捉傳送門 2隻1費, 2費武器 好易搶贏個場
打嘲諷戰 呢個對局legend rank 比較少 不過呢副牌其實value唔少 通常控控下個場 一個嗜血都收到頭
打法師 嗜血係關鍵
打任務賊 一定要係咁搶血 早期火舌係重點 呢家任務賊唔帶backstab 好難解火舌 贏唔贏到就係睇你頭幾turn 打到幾多dmg, 就算個場冇左之後 呢副牌依然有好多直傷可以打面 所以係咁打臉就岩架啦
中速聖卡左係rank5
任戰 麥迪文都叫狗deck
起手留牌 扣牌 清場 你估真係 3揀1揀火球 紅龍噴頭炎爆收頭咁易玩咩
由之前奴隸戰到土豪戰控制牧冰法再到reno都有人話係狗deck
奴隸戰最多話斬殺高 但都講留牌計數鋪幾多 果期環牧 土豪 mage都可以一鋪清你袋 係14德難清d
控制對控制更加諗到頭都爆
話呢d係狗deck既 除左玩快攻一下比人回滿比人疊返上去嬲嬲豬之外 我諗唔到有其他可能性
除左我話任賊係狗deck係錯 因為佢直頭係cancer

我就係玩完任戰覺得自己好狗 點睇

贏你=狗deck

我都覺得冇咩狗deck嘅,可能人地真係鍾意玩果個卡組呢
不過我認同好多人會跟風玩cancer deck

on9 唔話下人地狗deck 點顯得自己用果副尊貴呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞