爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有冇人係點都唔用狗deck 任賊海盜呢d
依家淨係玩任戰麥迪文同j德 成日贏一輸一咁
所以走左去玩arena 反而係咁贏
第一場12-2 第二場12-0 之後11-3 而家7-0緊

原來任戰麥迪文唔係狗deck

任戰

任戰都狗
#1貼咗堂位巴打真係話得你哋冇錯

我唯一覺得 戰士張鬥毆係好撚狗 特別係配合埋dirty rat
次次都係淨返隻死老鼠

RNG

5 cost 解場太強囉
T5 我先啱啱鋪完場就俾佢全清

Btw 只要連贏3場 就上rank5

高手過招都係咁上下
有冇人係點都唔用狗deck 任賊海盜呢d
依家淨係玩任戰麥迪文同j德 成日贏一輸一咁
所以走左去玩arena 反而係咁贏
第一場12-2 第二場12-0 之後11-3 而家7-0緊

原來任戰麥迪文唔係狗deck

任戰

任戰都狗
#1貼咗堂位巴打真係話得你哋冇錯

我唯一覺得 戰士張鬥毆係好撚狗 特別係配合埋dirty rat
次次都係淨返隻死老鼠

RNG

5 cost 解場太強囉
T5 我先啱啱鋪完場就俾佢全清

Btw 只要連贏3場 就上rank5

自己尻鋪完比人清就賴卡屈

meta deck= 狗deck

贏你=狗deck

傳說玩家=狗頭人(法傷+1)
贏到上傳說,狗到爆
你地標準以外嘅牌係咪解哂?

一張都冇解,我儲卡為樂,又可以打開放

我都keep晒 係解左naxx隻蜘蛛 果陣等塵用

一張都無解過,仲特登走去合開放卡
利申:長期目標係儲齊爐石所有卡
任戰 麥迪文都叫狗deck
起手留牌 扣牌 清場 你估真係 3揀1揀火球 紅龍噴頭炎爆收頭咁易玩咩
由之前奴隸戰到土豪戰控制牧冰法再到reno都有人話係狗deck
奴隸戰最多話斬殺高 但都講留牌計數鋪幾多 果期環牧 土豪 mage都可以一鋪清你袋 係14德難清d
控制對控制更加諗到頭都爆
話呢d係狗deck既 除左玩快攻一下比人回滿比人疊返上去嬲嬲豬之外 我諗唔到有其他可能性
除左我話任賊係狗deck係錯 因為佢直頭係cancer

我就係玩完任戰覺得自己好狗 點睇

而家副副都差唔多,其實狗咗喺邊
你地標準以外嘅牌係咪解哂?

一張都冇解,我儲卡為樂,又可以打開放

我都keep晒 係解左naxx隻蜘蛛 果陣等塵用

一張都無解過,仲特登走去合開放卡
利申:長期目標係儲齊爐石所有卡

Happy share 我副水token薩
用佢黎上r4

雜種薩
咩都有啲

用佢黎上r4

雜種薩
咩都有啲

講到尾都係用嗜血收頭

用佢黎上r4

合唔合派奇好
就係想玩呢副
豐岩岩答
AlkaSetzer #4126
亞服80任互換

Sent左

收唔到既
亞服80任互換

Sent左

收唔到既

用秘密法 對左幾場任牧
counter 死
今個patch 相生相克
亞服80任互換

Sent左

收唔到既

Request sent
用秘密法 對左幾場任牧
counter 死
今個patch 相生相克

lm等睇人話咁樣又係狗deck

用佢黎上r4

巴打張圖貼齊30張?
我數極都係得廿幾

sor 好似up圖壞咗
淨返都係 finja aya things from below 個 d la
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差

貼埋牌組
上個post 已經貼過

巴打你rank幾? 我都係玩薩滿 但偏向更多元素
打戰/法/賊真係比人撚狗咁撚

legend rank,
打打頭戰係優勢 起手捉傳送門 2隻1費, 2費武器 好易搶贏個場
打嘲諷戰 呢個對局legend rank 比較少 不過呢副牌其實value唔少 通常控控下個場 一個嗜血都收到頭
打法師 嗜血係關鍵
打任務賊 一定要係咁搶血 早期火舌係重點 呢家任務賊唔帶backstab 好難解火舌 贏唔贏到就係睇你頭幾turn 打到幾多dmg, 就算個場冇左之後 呢副牌依然有好多直傷可以打面 所以係咁打臉就岩架啦

巴打留個id 做個fd 比小弟學下野得唔得 我基本上浄係用薩滿 但係呢排成日輸

sorry, fd位滿左 同埋唔慣開觀戰比人睇 有問題既話呢度問我啦 我答到既都會答你
J 德係上個版本先係狗deck 既王者
有無亞服巴打比我解觀戰任啊
呢個版本魚人聖真係好ON9
求其上網搵個組合都上到R2
雖然好多人話薩滿唔勁
但至少我用落唔差

貼埋牌組
上個post 已經貼過

巴打你rank幾? 我都係玩薩滿 但偏向更多元素
打戰/法/賊真係比人撚狗咁撚

legend rank,
打打頭戰係優勢 起手捉傳送門 2隻1費, 2費武器 好易搶贏個場
打嘲諷戰 呢個對局legend rank 比較少 不過呢副牌其實value唔少 通常控控下個場 一個嗜血都收到頭
打法師 嗜血係關鍵
打任務賊 一定要係咁搶血 早期火舌係重點 呢家任務賊唔帶backstab 好難解火舌 贏唔贏到就係睇你頭幾turn 打到幾多dmg, 就算個場冇左之後 呢副牌依然有好多直傷可以打面 所以係咁打臉就岩架啦

巴打留個id 做個fd 比小弟學下野得唔得 我基本上浄係用薩滿 但係呢排成日輸

sorry, fd位滿左 同埋唔慣開觀戰比人睇 有問題既話呢度問我啦 我答到既都會答你

點解唔慣
亞服80任互換

Sent左

收唔到既

Request sent

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞