爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
無玩一年想玩返 (之前上過傳說)
有個陣時大部份主流橙卡
5000塵同1600金
開左naxx黑石山同探險
應該點玩先可以快啲跟得返個進度

同你差唔多不過我停左兩年
上季先玩返都上到傳
呢加有分'開放' (所有卡都可以用) 同 ' 標準' (得經典卡同近一兩年既卡)
主流D人就玩標準既
如果係想玩標準既就拆舊卡 (你個3個劇情標準都用唔到了)
有冇話想玩咩類型既deck 因為今個版本其實都幾多deck 可以爬上傳說

以前玩得最多係中速聖
如果1600金係用黎開卡包/區好
因為未熟新卡驚打競技場會好快出返黎
同埋新版有咩橙卡比較勁

咁啱曬 中速魚人聖呢加暫時都係tier 1 deck
開卡包同開區兩個比我就實揀開區 入面D野你玩其他deck 都實用

thanks

但中速魚人聖都幾貴 入面有幾張傳說

中速魚人聖弱點在於~?
屌 岩岩係咪bug?

我法師放左個反制法術

對面聖騎跟手放左個逃命關頭秘密

跟住有發動畫面

但係對面個秘密仲係到

搞到我輸左

成個meta其實就係針住任賊打,控制慢過賊,解唔到5血怪嘅out 快攻快唔過任賊嘅out 其他卡組都係counter任賊卡組呀 counter d counter任賊卡組咁去發展
其實之前都係咁差唔多,只係抗癌力量大與小
J德真係好撚破壞遊戲體驗
根本大部份慢速deck都唔夠佢打
望住佢一隻一隻變大完全睇唔到有贏既希望
屌你1費出1隻,又有1費加1/1加甲神卡
補甲仲勁撚過舊時控戰
暴雪唔改真係無咩心機打天梯,打5場4場都係J德
補甲仲勁撚過舊時控戰

同意 又有3/6生仔taunt
想快攻?佢都長期有怪 仲要補埋石
張補甲係令人絕望 無補充
補甲仲勁撚過舊時控戰

你用過未?打快攻輸場面,打中速前面損血太多追唔番,係打慢deck有得發揮下

呢樣真,自己玩過先知弱點喺邊
爬到15已經唔想再上
補甲仲勁撚過舊時控戰

你用過未?打快攻輸場面,打中速前面損血太多追唔番,係打慢deck有得發揮下

吹到J德破壞遊戲體驗
要屌都屌啲無腦打面先啦
補甲仲勁撚過舊時控戰

吹到J德破壞遊戲體驗
要屌都屌啲無腦打面先啦

咁淫賊叫咩
屌你老母狂彈game

由贏變輸

差收頭果下。彈完app 已經即刻入game 但都超我時

屌你老母

連續兩場喇
補甲仲勁撚過舊時控戰

吹到J德破壞遊戲體驗
要屌都屌啲無腦打面先啦

岩岩都試左幾場j德,比我想像中勁即刻連勝幾場
補甲仲勁撚過舊時控戰

吹到J德破壞遊戲體驗
要屌都屌啲無腦打面先啦

無腦打面由naxx年代屌到依家
但J德個on9設計真係打到燥

其實我用任戰打連續幾場都係J德純粹發洩下
淫賊先係define依個meta既deck囉
一日唔改佢 啲deck都係要圍繞住佢黎轉
我覺得新patch都夠多counter快攻既野
冇左快攻 啲後期deck/淫賊就會dominate成個meta喇
用burn mage係r8卡左幾粒鐘
轉用龍牧爬r5有無得唸
轉用龍牧爬r5有無得唸

burn mage已經好勁 你輸咩match up多
轉用龍牧爬r5有無得唸

用medivh burn mage 用左3個鐘由R9 grind 左去R5 第一次上R5 之前怕辛苦懶得grind 又轉下鳩deck 玩咁
爬rank用 j德定token勁

r5 前用快deck 食streak

用token薩卡係r9 10 要轉下deck

老蓮都用token
快=大啲機會刷到連嬴
好似我咁R7 撞彩連嬴幾場就上到R5

老蓮都用token
快=大啲機會刷到連嬴
好似我咁R7 撞彩連嬴幾場就上到R5

成功爭取用冇腦海盜戰同任戰上開放R5
轉用龍牧爬r5有無得唸

burn mage已經好勁 你輸咩match up多

一用burn mage就係咁match到J德
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞