爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
其實今個meta最麻煩應該係中速聖
我記得好似聽過d pro streamer話比賽遇到中速聖係最麻煩
都係個句
海盜戰 任賊 token德收皮啦
睇緊thijs玩個副偷牌賊好過癮

我都睇緊 當fun deck玩
攞到廢牌就gg
我記得好似聽過d pro streamer話比賽遇到中速聖係最麻煩

Control聖先煩 贏輸都好 成日想快啲完
一諗起佢叫晒啲死聲出黎呢⋯
抽中聖張637傳 想玩中速聖 但發現自己完全唔齊牌

我都睇緊 當fun deck玩
攞到廢牌就gg

lyra 龍牧穩定好多
輪迴r15-20 刷金頭算
反正上到去都係比人右手top deck

頭先到R5
巴打有冇帶炎爆

冇呀

呢副左邊,之前巴打share 既

依家興帶埋大法師同546

其實帶麥迪文好咩?打快攻又卡手,打control又唔係好大value(你得一隻大怪實食人地d單解spell),然後你又唔多大cost spell。 利申:而家少玩mage

我火法先有帶

我冇大法師呀 差幾十場就金頭轉第個職

想玩任戰但要合好多卡

洗鬼大法師咩 無咪玩冰法囉 有紅龍就得架啦

有右手抽卡就得架啦
暴雪搞任務系統真係夠佢死廿次喇
On撚鳩 卡game搞任務 咁我去打rpg唔撚好

最撚憎見任賊 任賊雖然唔係好勁
但就嚴重破壞左卡game樂趣
痴鳩線 一味自high彈出彈入 完全唔需要同對面有咩交流
只係要顧住自己要完任
On撚鳩 乜撚野卡game黎嫁

出場自閉總好過留o係collection 度自閉
反正垃圾職本身都無人玩

而家變左warlock 係隱職

一見到聖,基本上aggro/midrange/control都有可能,要諗起手留咩牌都幾麻煩

一見到聖,基本上aggro/midrange/control都有可能,要諗起手留咩牌都幾麻煩

咁先係玩卡game嘛
要用下腦
好似係
下次改版係幾時?係咪話唔再出副本?
wild reno 牧11-2直上r15
進化薩落3/1/4 個嘲諷?

0回合

0回合

連打兩次同一人
秘密法上到r3(第一次)

希望今日衝多一級

不過我都覺得連贏完會輸返轉頭

頭先到R5
巴打有冇帶炎爆

冇呀

呢副左邊,之前巴打share 既

依家興帶埋大法師同546

其實帶麥迪文好咩?打快攻又卡手,打control又唔係好大value(你得一隻大怪實食人地d單解spell),然後你又唔多大cost spell。 利申:而家少玩mage

我火法先有帶

我冇大法師呀 差幾十場就金頭轉第個職

想玩任戰但要合好多卡

我任戰卡r12

只係要顧住自己要完任

我用secret mage經常輸俾quest warrior
清場清唔完

有d怪仔唔清又唔夠做 我副secret有炎爆
幫左我好多
打薩滿/聖騎殘血就呢張收頭

我有3副secret deck

1 副最basic
2. 一副yogg+fireland
3. archmage+burgly+ pyroblast

3副對住quest warrior都係死
除非我抽到超啱牌 或者佢抽on9牌

暫時輸得最多係quest warrior同token shaman
其他一般勝率都高啲

我任戰最常玩 我連續輸比秘密法勁多次

我卡緊r12
秘密法好完美,前期多小怪 又有秘密又有spell
我近10場對秘密法只贏1場
冰法打中聖
打足四個字
兩個都差唔多抽爆deck
做咩要放eye to eye同我攬炒
畀我贏左佢未算囉

你唔同怇攪炒都得架
終於可以同分身解任
唔洗再on99出幾張牌之後投

只係要顧住自己要完任

我用secret mage經常輸俾quest warrior
清場清唔完

有d怪仔唔清又唔夠做 我副secret有炎爆
幫左我好多
打薩滿/聖騎殘血就呢張收頭

我有3副secret deck

1 副最basic
2. 一副yogg+fireland
3. archmage+burgly+ pyroblast

3副對住quest warrior都係死
除非我抽到超啱牌 或者佢抽on9牌

暫時輸得最多係quest warrior同token shaman
其他一般勝率都高啲

我任戰最常玩 我連續輸比秘密法勁多次

我卡緊r12
秘密法好完美,前期多小怪 又有秘密又有spell
我近10場對秘密法只贏1場

我同你調轉,我用秘密法打乜都得

有時輸獵人快攻,但勝率最低係任戰。唔夠怪打前期,頂盡係佢出一隻我清一隻。但越後佢d 怪越勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞