爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
爽到震

琴日都試過 對面即投

睇住佢黎出反制

好有滿足感
爽到震

琴日都試過 對面即投

睇住佢黎出反制

好有滿足感

對面白痴唔試左特
係未我問題。。。
其實e個版我覺得算係最平衡個版咁滯
之前d cancer真係cancer到你唔信
死聲臘,機械法,聖誕聖,打頭薩
今次8個職都會有得見下
而且每個職都要估下佢玩咩
唔係一見咩職就知邊副......

海盜戰都冇

今次真係可以互相制衡
係未我問題。。。
今次8個職都會有得見下

海盜戰都冇

今次真係可以互相制衡

cancer同狗嘅互相制衡
係未我問題。。。
今次8個職都會有得見下

呢個版 同 探險者一出果個版本一樣正
係未我問題。。。
今次8個職都會有得見下

海盜戰都冇

今次真係可以互相制衡

cancer同狗嘅互相制衡

如果個meta冇速攻就會變左當年金猴戰咁
下下抽爆deck再睇隻金猴畀d咩出黎。。。
而且成個賽場得番兩至三副deck....
e家速攻,中速,control都有得打
多海賊戰咪落多兩隻蟹囉
算係咁...
同當年打奴戰,臘入,combo德,頭薩個種咩都做唔到等死概感覺好好多

係好玩左 但因為互相制衡 打rank變相難玩左
成日都要祈禱唔好遇到你既counter 打rank黑仔起上黎... 唉 有苦自己知
係未我問題。。。
今次8個職都會有得見下

其實rotation都幫到唔少忙
係未我問題。。。
今次8個職都會有得見下

反而開放可唔可以放番d妖魔鬼怪出黎??
好想玩番奴隸戰,combo德

得返8個職都叫平衡咩
爬rank以我r5黎睇
賊就5場有4場有任
戰就32開 海盜多少少
聖就魚人
德就41開 個個都狗德
牧就心火
今個版唔係偏快而係逼你玩快
慢既得任戰同法兩副
有冇人剩玩術士?
卡咗r5好耐 有冇咩心得
係未我問題。。。
今次8個職都會有得見下

反而開放可唔可以放番d妖魔鬼怪出黎??
好想玩番奴隸戰,combo德

得返8個職都叫平衡咩
爬rank以我r5黎睇
賊就5場有4場有任
戰就32開 海盜多少少
聖就魚人
德就41開 個個都狗德
牧就心火
今個版唔係偏快而係逼你玩快
慢既得任戰同法兩副

https://public.tableau.com/shared/TMF5W8J47?:display_count=yes
自己入去睇
其實中速至慢速同埋奇績賊概數冇你諗得咁低
而且計勝率概話任賊係e16副入面
係下半版概職
順道一提,聖騎三個流派係1,2,3

唔係只係睇勝率
好似上面有巴打都提過
成個meta就係圍住任賊轉
任賊係唔穩係勝率低係俾人針
但唔代表佢唔係帶領住成個meta
要贏佢一係學任戰冰法咁強制逼佢入後期
一係就快過佢
所以8個職都有快deck而且都唔少人用
快deck就係鬥手順
好似德仔咁t1啟動出dr3
起手無解牌就可以投得
咁真係好玩咩
我自己砌左副麥迪文牧玩 不過都俾任賊強姦 要贏佢就可能要落dirty rat卡一卡佢
無伊莉絲玩唔玩副旭日牧?
我見好多副都有落
我自己砌左副麥迪文牧玩 不過都俾任賊強姦 要贏佢就可能要落dirty rat卡一卡佢

落法反, 反到就嬴

落法反, 反到就嬴

落法反, 反到就嬴

人地玩牧
我覺得dirty rat十鋪得一鋪有用

落法反, 反到就嬴

人地玩牧

sor睇錯
自膠

落法反, 反到就嬴

人地玩牧

sor睇錯
自膠

傻鳩先會比人反

落法反, 反到就嬴

人地玩牧

sor睇錯
自膠

傻鳩先會比人反

不過都係贏唔到法
佢burn d damage 太高 你鋪滿55佢都照殺到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞