爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下miracle rogue 係咪一定要打張453傳食人花同Shaku

shaku唔洗, 453一定要
啱啱開咗2pack
抽咗隻Kalimos
諗住睇下差幾多張可以砌副elemental shaman玩下
點知完來齊卡 係之前無Kalimos

我最近都中左 玩control幾好玩
暫時輸過俾jade druid
想問下miracle rogue 係咪一定要打張453傳食人花同Shaku

之前抽中咗聖騎337金傳 想拆黎合食人花玩miracle

聖騎337全場變33個張?
好用唔好拆
岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
爬rank 梗係要effective
😂
Ching sick ball

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊

所以一係基本deck,一係海戰?咁你打機為咗一副deck?你砌30張卡目的又係咩?贏咗rank又點,冇人覺得你係勁,勁係勁在deck咋

哦 姐係你地講其他DECK就得 我只係話岩岩整個副海盜戰黎玩 試下爬RANK
成班就自卑心理屌晒鬼
原來只可以討論你地認可既DECK既
你地慢慢圍爐取暖啦

有幾自卑?就算我玩自創deck輸都輸得開心,你咪玩返幾個月海戰慢慢j囉。btw,自己諗嘅deck都過r10,我自豪靠自己

好用唔好拆

但係聖騎唔齊牌玩midrange

好用唔好拆

你會後悔的,打多幾場arena就抽到啦,上個月打3x場arena,中食人花,賊任,434死聲即出效果

好用唔好拆

你會後悔的,打多幾場arena就抽到啦,上個月打3x場arena,中食人花,賊任,434死聲即出效果

拆金傳=on9仔

好用唔好拆

拆金傳=on9仔

ok 聽巴打講 唯有拆啲冒險卡

好用唔好拆

拆金傳=on9仔

自己既牌自己決定啦
如果你唔打算玩聖騎依個職既話
我就建議你就拆左佢 唔係就留到等合齊牌
聖騎路以黎都係土豪職

好用唔好拆

拆金傳=on9仔

自己既牌自己決定啦
如果你唔打算玩聖騎依個職既話
我就建議你就拆左佢 唔係就留到等合齊牌
聖騎路以黎都係土豪職

曾經有盾聖都唔土豪嘅

好用唔好拆

拆金傳=on9仔

玩wild好過啦
睇thijs呢副偷牌賊真係好過癮 每場都好睇對面個職同偷返黎既牌
睇thijs呢副偷牌賊真係好過癮 每場都好睇對面個職同偷返黎既牌

補返圖

好用唔好拆

拆金傳=on9仔

玩wild好過啦

無印時期勁憎奇績賊
當年抽中金大范
諗都冇諗即刻拆左
黎手合左張老豆去玩土豪戰
所以其實好睇你想玩咩
而且土豪聖要概傳多到嘔
多個一張都唔係話咁夠
(利申之後有抽番張白卡大范

決定都係hold住先 可能日後想玩聖騎
而家仲有千零塵 拆下啲普通金卡應該都夠合既
thanks 巴打s
睇住d shaman比我瘋狂清場

真是爽死了
啱啱開咗2pack
抽咗隻Kalimos
諗住睇下差幾多張可以砌副elemental shaman玩下
點知完來齊卡 係之前無Kalimos

我最近都中左 玩control幾好玩
暫時輸過俾jade druid

好似真係幾正, 唔洗點用腦。
但勝率ok, 暫時都70%+
用緊任務戰 應唔應該擺d針對性既牌落去?老鼠 食魚人/海盜蟹 食秘密怪呢d
利申 玩左戰士無耐 r16都覺好辛苦
用緊任務戰 應唔應該擺d針對性既牌落去?老鼠 食魚人/海盜蟹 食秘密怪呢d
利申 玩左戰士無耐 r16都覺好辛苦

老鼠要 其他就睇環境

唔駛太多,50舖內就得

好用唔好拆

拆金傳=on9仔

好耐之前抽到金費倫拆左換弗丁

補返圖

巴打有冇詳細deck list

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊

所以一係基本deck,一係海戰?咁你打機為咗一副deck?你砌30張卡目的又係咩?贏咗rank又點,冇人覺得你係勁,勁係勁在deck咋

哦 姐係你地講其他DECK就得 我只係話岩岩整個副海盜戰黎玩 試下爬RANK
成班就自卑心理屌晒鬼
你地慢慢圍爐取暖啦

垃圾海盜戰 用埋d無咩技術既無腦deck
不過我鍾意 等我帶番隻蟹食你班仆街

你就慢慢自我感覺良好啦
海盜戰係上個meta 已經係cancer deck
無腦鳩衝deck
不過咩人玩咩deck啦係咪

我覺得用海盜戰都冇咩啫
又唔係無解,拎多兩隻蟹加幾隻嘲諷已經贏九成
用蟹任戰未輸過咁滯
如果話唔想對其他牌組劣勢所以唔落呢啲,跟住輸俾海盜,所以憎海盜戰,咁就講唔過去喇
衝rank就係考驗大家砌唔砌到副上斬控制下擋快攻嘅deck出黎

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊

成班就自卑心理屌晒鬼
你地慢慢圍爐取暖啦

垃圾海盜戰 用埋d無咩技術既無腦deck
不過我鍾意 等我帶番隻蟹食你班仆街

你就慢慢自我感覺良好啦
海盜戰係上個meta 已經係cancer deck
無腦鳩衝deck
不過咩人玩咩deck啦係咪

我覺得用海盜戰都冇咩啫
又唔係無解,拎多兩隻蟹加幾隻嘲諷已經贏九成
用蟹任戰未輸過咁滯
如果話唔想對其他牌組劣勢所以唔落呢啲,跟住輸俾海盜,所以憎海盜戰,咁就講唔過去喇
衝rank就係考驗大家砌唔砌到副上斬控制下擋快攻嘅deck出黎

玩卡game下下打面,咁玩卡game做咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞