爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
抽到666獵人
整左副一拳超人聖
玩十局先贏一局
岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
爬rank 梗係要effective
😂
Ching sick ball
最近愛上左玩牧師
月頭真係輸到仆街

巴打係咪美服,你用任戰打我秘密法

我打任戰輸到柒

我打淫賤除非係手牌抽得啱
否則好似只係贏過幾次

我同你掉轉

我以secret mage 角度同你分析下點打
(當然RNG影響一切, 只能講盡量)

1. Secret mage 最大優勢係T3之內, T3之後secret mage 已無咩優勢
2. 盡量斬晒佢枱面啲嘢, 就算扣血都無所謂,個logic 係要mage不停出怪爭
board, 盡量減低佢哋mana tempo, 等佢t3,t4之前都用唔到draw card, glyh之
類嘅嘢
secret mage啲怪頂盡55/66 除非好似我呢啲玩yogg/archmage
3. 總之盡量拖長嚟打, 啲taunt 怪吾洗急放.
4. spell 盡量早放, 例如axe, execute呢啲. 用嚟清佢啲細怪都無所謂
5. 運氣, secret mage手上有2張 234點mana 出嘅damage spell 同埋t1 出到2隻
怪或以上, 你就真係好惡打

差啲唔記得
6. 落1-2張Armorsmith

我秘密法真係成撚日輸俾仕戰。點搞

同樣道理. secret mage 對 quest warrior
容易贏嘅condition如下

1. 你t1就有 Kabal Lackey + counterspell.
對面又on99出張quest card. 基本上GG. 對面應該即刻棄權
2. 對面係咁鬥快出taunt怪, 正常佢應該t2-t3先出到隻1/4 taunt.
但如果你T1出到mana wyrm/kabal lackey 之類嘅嘢, t2出valet/apprentice
手上有frostburn /fireball你去到T3或者T4已經可以秒佢啲taunt怪
總之高tempo. 如果你開到呢個頭。 之後啲牌唔太on9的話 應該T6,T7就可以搞掂

我冇放121秘密0費果張

反而擺左兩張343秘密0費

冇錯抽到121加反制法術,打咩quest 都贏啦

如果我將343換晒做121好似唔夠其他卡組打

我121同343都有落
有一副121x2 343x2
另外一副 121x1 343x2
呢啲1,2,3 點怪對secret mage好重要

我暫時覺得最難贏係
1. quest warrior 2. pirate warrior 3. token mage

好多deck覺得難贏但secret mage打好易贏嘅係
1. Quest rogue 2. Jade Druid.

121真係無咩用 , 你T1唔需要tempo secret

拎個兩個位換後期卡 e.g yogg + pyros / 546 + archmage

會勁好多
明明大家都係心火牧
點解人地用得勁咁多

整左副contro奇蹟牧
卡20升唔到

上左15先用control好似好d

20真係乜人都有
今日見到副藍龍賊
一下秒左我30血

唔小心上左去15
仲諗住刷金頭

用緊control dragon , 幾好升, 幾個鐘剛剛由 R16-> R11

巴打係咪美服,你用任戰打我秘密法

我打任戰輸到柒

我打淫賤除非係手牌抽得啱
否則好似只係贏過幾次

我同你掉轉

1. Secret mage 最大優勢係T3之內, T3之後secret mage 已無咩優勢
2. 盡量斬晒佢枱面啲嘢, 就算扣血都無所謂,個logic 係要mage不停出怪爭
board, 盡量減低佢哋mana tempo, 等佢t3,t4之前都用唔到draw card, glyh之
類嘅嘢
secret mage啲怪頂盡55/66 除非好似我呢啲玩yogg/archmage
4. spell 盡量早放, 例如axe, execute呢啲. 用嚟清佢啲細怪都無所謂
5. 運氣, secret mage手上有2張 234點mana 出嘅damage spell 同埋t1 出到2隻

差啲唔記得

同樣道理. secret mage 對 quest warrior

1. 你t1就有 Kabal Lackey + counterspell.
對面又on99出張quest card. 基本上GG. 對面應該即刻棄權
2. 對面係咁鬥快出taunt怪, 正常佢應該t2-t3先出到隻1/4 taunt.
但如果你T1出到mana wyrm/kabal lackey 之類嘅嘢, t2出valet/apprentice
手上有frostburn /fireball你去到T3或者T4已經可以秒佢啲taunt怪
總之高tempo. 如果你開到呢個頭。 之後啲牌唔太on9的話 應該T6,T7就可以搞掂

我121同343都有落

我暫時覺得最難贏係
1. quest warrior 2. pirate warrior 3. token mage

121真係無咩用 , 你T1唔需要tempo secret

拎個兩個位換後期卡 e.g yogg + pyros / 546 + archmage

會勁好多

121有用,我T1出都唔會加secret就算我有
除非係iceblock = 2隻valet 都有free 3 dmg(除非俾人食secret)

我3副都有 最standard個副反而勝率最高
yogg+pyro 最好玩,但太conditional. 好唔穩定
burgly + archmage = 對aggro deck very good. 對value/control deck 又係非常conditional

岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩
岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊
岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊

所以一係基本deck,一係海戰?咁你打機為咗一副deck?你砌30張卡目的又係咩?贏咗rank又點,冇人覺得你係勁,勁係勁在deck咋
岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊

所以一係基本deck,一係海戰?咁你打機為咗一副deck?你砌30張卡目的又係咩?贏咗rank又點,冇人覺得你係勁,勁係勁在deck咋

垃圾海盜戰
岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊

哦 姐係你地講其他DECK就得 我只係話岩岩整個副海盜戰黎玩 試下爬RANK
成班就自卑心理屌晒鬼
原來只可以討論你地認可既DECK既
你地慢慢圍爐取暖啦
岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊

哦 姐係你地講其他DECK就得 我只係話岩岩整個副海盜戰黎玩 試下爬RANK
成班就自卑心理屌晒鬼
你地慢慢圍爐取暖啦

垃圾海盜戰 用埋d無咩技術既無腦deck
不過我鍾意 等我帶番隻蟹食你班仆街
岩岩整左副海盜戰玩
R19到R14 連勝中

支持
😂

唔通拎套基本卡組去爬咩

係啊係啊

成班就自卑心理屌晒鬼
你地慢慢圍爐取暖啦

垃圾海盜戰 用埋d無咩技術既無腦deck
不過我鍾意 等我帶番隻蟹食你班仆街

你就慢慢自我感覺良好啦
海盜戰係上個meta 已經係cancer deck
無腦鳩衝deck
不過咩人玩咩deck啦係咪
### ResidentSleeper
# Class: Priest
# Format: Standard
# Year of the Mammoth
#
# 2x (0) Circle of Healing
# 1x (0) Silence
# 2x (1) Northshire Cleric
# 2x (1) Power Word: Shield
# 1x (2) Doomsayer
# 2x (2) Netherspite Historian
# 2x (2) Shadow Visions
# 1x (2) Shadow Word: Pain
# 2x (2) Wild Pyromancer
# 2x (3) Shadow Word: Death
# 2x (4) Auchenai Soulpriest
# 2x (4) Priest of the Feast
# 2x (5) Drakonid Operative
# 1x (5) Elise the Trailblazer
# 2x (5) Holy Nova
# 2x (6) Dragonfire Potion
# 2x (8) Primordial Drake
#
AAECAZ/HAgSKAaUJ1wrPxwIN7QHlBMkG9gfSCtMK8gyStAKCtQK6uwLqvwLRwQLJxwIA
#
# To use this deck, copy it to your clipboard and create a new deck in Hearthstone

share呢副抗癌deck比大家 reset完 半日都唔駛R16上返R10
無咩時間玩但勝率都幾高

專打aggro deck, 打control deck睇偷到乜 / 開packs

對任賊任戰心火牧比較無解

我同你掉轉

類嘅嘢

差啲唔記得

我121同343都有落

我暫時覺得最難贏係

連你都過任戰難打
會唔會係我套牌問題
開咗個TG Group, 有興趣嘅話可以入黎交流下

https://t.me/joinchat/AAAAAD12_V4d0pIToIVC9w
啱啱開咗2pack
抽咗隻Kalimos
諗住睇下差幾多張可以砌副elemental shaman玩下
點知完來齊卡 係之前無Kalimos
想問下miracle rogue 係咪一定要打張453傳食人花同Shaku
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞