爐石戰記討論區#9 麥迪文全面進場

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
其實一堆快攻都可以輕鬆打爆任賊 一直以黎爐石deck都係各有counter 咁唔通以前玩冰法又屌鳩控制戰

有counter唔係問題啦,宜家主要係屌太快完一場啫

我見上面屌緊任賊有幾無敵 不過任賊係勁牌呢個係事真黎 太快完就真不過以前控制打控制打成超過半個鐘真係好痴線 利申:今個月唔得閒打rank 上個月呢個時候已經r5 已經撞到Kranich

上面有巴打手順T2交任
講真俾我叫晒我起手有咩卡都贏唔到啦

佢順手就真係送佢一場 只可以講你唔好彩 任賊最順個種應該真係天下無敵 不過唔會次次都咁順就係

唔會最順,但t5前完任都幾常見
其實一堆快攻都可以輕鬆打爆任賊 一直以黎爐石deck都係各有counter 咁唔通以前玩冰法又屌鳩控制戰

有counter唔係問題啦,宜家主要係屌太快完一場啫

我見上面屌緊任賊有幾無敵 不過任賊係勁牌呢個係事真黎 太快完就真不過以前控制打控制打成超過半個鐘真係好痴線 利申:今個月唔得閒打rank 上個月呢個時候已經r5 已經撞到Kranich

上面有巴打手順T2交任
講真俾我叫晒我起手有咩卡都贏唔到啦

佢順手就真係送佢一場 只可以講你唔好彩 任賊最順個種應該真係天下無敵 不過唔會次次都咁順就係

唔會最順,但t5前完任都幾常見

standard最低cost都有6cost龍火先清到,但佢會再嚟多次,仲要唔計t3-4完任果d
潛咗一排玩shadowverse
宜家meta興啲咩deck

咪又係一樣講緊個兩副
Between龍牧其實唔錯

術返嚟未
最近好似聽到人講龍戰
輸俾人地啲deck 嬲嬲豬就屌鳩人無腦
有人用任賊卡R15 有人輕鬆Legend
有人用海盜戰卡R15 有人輕鬆Legend

如果真係冇技術因素咁所有同一副deck 既rank 都應該一樣 咁都話冇技術 不如話你冇腦諗唔到人地邊度用技術

利申 冇玩過上面果兩副

我輸俾其他deck心甘命抵喎,你咩logic嚟,卡rank不嬲唔代表技術差,差起手,輸counter都係卡架,利申:試過轉乜就俾人counter乜

卡rank 係講緊打極都升唔到喎
係呀係呀 呢隻game 係玩運 你咁廢係因為個天針對你

sorry,宜家wild r6緊用牧

R6 好勁

你講出黎果陣有冇面紅。。 未過R5 有連勝bonus 都拎出黎 "sorry, 我R6 "
仲未講唔係standard, wild 人又少又imba

6月5日r6喎
你day1上傳?

咪又係一樣講緊個兩副

術返嚟未
最近好似聽到人講龍戰

術已經係隱藏職業

咪又係一樣講緊個兩副

術返嚟未
最近好似聽到人講龍戰

術已經係隱藏職業

Zoo而家都無晒?
個時開meta啲人仲話幾勁

咪又係一樣講緊個兩副

術返嚟未
最近好似聽到人講龍戰

術已經係隱藏職業

Zoo而家都無晒?

冇人玩啫,宜家海戰任賊當道,zoo變咗中速啦

咪又係一樣講緊個兩副

術返嚟未
最近好似聽到人講龍戰

術已經係隱藏職業

Zoo而家都無晒?

冇咗壓倒太傷,多張演化兩次都補唔返

咪又係一樣講緊個兩副

術返嚟未
最近好似聽到人講龍戰

術已經係隱藏職業

Zoo而家都無晒?

冇人玩啫,宜家海戰任賊當道,zoo變咗中速啦

宜家一你整副打海戰,一係打任賊,zoo兩邊都難d夠做喎,zoo起上嚟點會夠任賊舖,打海戰又冇得抽牌

咪又係一樣講緊個兩副

術返嚟未
最近好似聽到人講龍戰

術已經係隱藏職業

Zoo而家都無晒?

又退左道具商同小鬼幫派老大 退得大多key卡

咪又係一樣講緊個兩副

術返嚟未
最近好似聽到人講龍戰

術已經係隱藏職業

Zoo而家都無晒?

又退左道具商同小鬼幫派老大 退得大多key卡

小鬼大佬基本上至少335體質
獵都變左隱藏職,為左解任用左兩場,就算順手都未必贏。講tempo 海盜戰,魚人聖,jade totem shaman,token德都勁過你,但hunter一食唔住前期就輸 打taunt warrior,牧 你又唔夠力推
獵都變左隱藏職,為左解任用左兩場,就算順手都未必贏。講tempo 海盜戰,魚人聖,jade totem shaman,token德都勁過你,但hunter一食唔住前期就輸 打taunt warrior,牧 你又唔夠力推

上兩個月都用獵打rank,今個月用獵完全爬唔到

上兩個月都用獵打rank,今個月用獵完全爬唔到

上個月(4月)中速獵上到R5

得咗,第一次上r5,套牧仲要係2號即諗即砌出嚟
無古神前既牌唔敢玩wild 淨係一張dr7已經差好遠
上個月打到r2 而家卡係1617 月頭好難打

認真,要兩邊玩哂有個方法,就係學玩arena,arena2-3勝已經回本,你靠arena儲錢嚟砌wild,打完d pack開放pack咪得,今meta我都靠咁開咗四張傳,仲有五千三蚊淨

認真,要兩邊玩哂有個方法,就係學玩arena,arena2-3勝已經回本,你靠arena儲錢嚟砌wild,打完d pack開放pack咪得,今meta我都靠咁開咗四張傳,仲有五千三蚊淨

我覺得玩得爐石嘅都係精算師
玩咗半個月shadowverse覺得對新手好友善
就咁入game就有成50抽
(每種卡包10包,standard多10包)
有登入獎勵又有每日任務做
而且開卡包又多卡過爐石
好多基礎牌都仲落到deck
係副deck多10張牌

而且開卡包又多卡過爐石
係副deck多10張牌

冇陰公

而且開卡包又多卡過爐石
係副deck多10張牌

冇陰公

睇開kripp直播 都想入shadowverse坑 但係玩開爐石就唔係好睇得明個玩法

而且開卡包又多卡過爐石
係副deck多10張牌

冇陰公

睇開kripp直播 都想入shadowverse坑 但係玩開爐石就唔係好睇得明個玩法

never lucky
交換80g任
美服

我有任但點交換?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞