想入行cyber security

1001 回覆
11 Like 175 Dislike
巴打考果陣做左幾多題就pass?
同意 要升職一定要學野 要用腦
考果陣你夠分都唔會知的
做晒全部題再click submit 就會見到pass or fail, 無寫幾分的
btw, 我考果陣仲係要考6個鐘...諗住好似其他cert咁一半時間就可以做完走人食lunch,帶得個三文治入去, 點知最後3個鐘先做完, 再加上好多題都好tricky, 覆卷覆左2個鐘, 差D餓死
完全係dump 我溫左3000條都無一條出
完全無*
有無話邊本practice exam最好最似?
想知big4做security有冇得準時放工
係唔係都要朝9晚9
無 本本都唔似 佢地d問題都太straight forward
真正考試唔係咁 但如果要讀的話 建議讀 Harris既all in one 個人覺得最有用
結論係做practice test作用唔大?
唔該哂巴打先
搞到我都唔知自己點先算prep好
個個都話無prac test似真exam
唔太 但如果唔做 多數會fail
Practice test最少做到9成分 all in one果個
加上由頭到尾成本書睇3次
Big 4 賣個名話俾人聽wok 得架咋,因為香港西工多,你wok 得就有著數
好專做pentest既programming 先緊要
其他唔太需要, 當然有底就幾時都有好處
CISA 都厚到做死
CISSP溫左半年
CISA溫左一兩星期搞掂
點背100 題brain storm
Braindump 打錯
100題唔算多喎
睇完你地講之後cissp無乜信心
好似點溫都唔夠咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞