[最終回倒數2] 進擊的巨人漫畫討論 - 138話(5)9號出東立

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
原來農夫係隱藏主角
鳩估姐 可能錯 冇人知答案
而家先睇到OP 0:09有條蟲(脊骨)
重睇返gabi嗰槍都射得幾準
啱啱好射甩個頭俾哥哥接到
射高少少就成個頭爆咗
射中身,跑唔郁訓咗係度,隨時補多槍或者俾Reiner追到
都係咁先

咦個係由一條蟲所開啟嘅故事
點解我覺得條蟲好可愛
到底艾倫大屠殺點樣帶去自由
好想睇139點解話
欣賞你
不過唔好勉強
如果進巨只係不斷輪迴
艾倫死去,意識就番去845再黎過,不停跑圈
我唔認為咁樣艾倫係自由
艾倫一直堅稱自己係自由
但一直受進巨輪迴劇本既束縛

睇返133呢幕,主席應該真係想有人去阻止佢,而最後個個分鏡,就係講緊mikasa
大佬我都係遵照返作者以前寫過嘅嘢充分利用姐,講真作者寫到噉,已經變到無路好行,家下已經連環機械降神,作品死因在於追求嘅立意太高而倉促收結

講真,係魯魯修結局嘅大家到時會點評價,現家講定先好,唔好到時一邊話糞一邊話神鬧大交,不過總之係我心目中就變咗準神作,日後同人介紹呢部作品時就同佢講前面睇曬佢直到睇到攬始祖為止,後面有時間睇埋佢,無時間嘅就噉睇劇情簡介同幾輻圖就可以,幫人地慳時間,除非出現咗神一般嘅結局另計
Btw 無視埋艾撚斷腳同萊納自殘,呢啲位係上一個theory唔記得清走嘅嘢,搞到1999
其實簡單啲講我係諗住將艾族人水晶化,前線又上曬去打嘅空檔期俾他國軍方乘機搶走啲水晶,一嚟係搶走曬所有艾人為免佢地再用巨人,二嚟可能可以做軍事武器,而水晶亦好容易認,殺曬反抗嘅馬萊人,到時係有可能反而滅咗馬萊先,先再攻柏島,而現家巨人持有者又唔可以隨便死,只要現家死咗,係冇初生兒嘅情況冇人噉膽賭會發生咩事(大家都被水晶封咗),打個比喻艾撚一旦自殺,可能始巨之力就會因為噉而煙消雲散,所以要逼使佢哋馬萊同柏島通力合作擊退國外,而柏島內族人搭日本順風車走,救埋外族人,又或者係柏島內族人搭日本順風車走,而直接放棄外族人,賭巨人之力消失佢哋會被放過,不過創哥唔係噉寫我都無辦法
我覺得艾撚依家好似返學做功課咁,而始祖尤就係搣時,因為之前做得唔好依家留堂再做過,終於做到一次係全部啱晒,放學啦,終於自己lu
Match返 op
呢個結局有料到
突然有野想問
皇血係指費利茲王後代?
尤米爾的子民係指晒全艾族人?
尤米爾子民唔係尤米爾既後代? 因為尤米爾應該無同弗利茲王以外既人生過
之前po過

尤彌爾子民:
滲雜咗貴族所講既奴隸之血,即係祖先係Ymir,有血緣關係,具有進入道路、被始祖洗腦、被改變體內設計圖、變成巨人等資格

非尤彌爾子民:
即係相反既純血,同Ymir 冇血緣關係,例如原生艾爾迪亞部落族人(未發大為帝國時既族人)、少數民族(奴隸、移民外族例如100年前先加入既東洋人),不具備以上資格

非尤彌爾子民不受洗腦,所以先獲賜貴族身份地位 用黎塞住把口
我估600年前瘟疫導致非尤彌爾子民收晒皮,得番極少數
變相現時既艾爾迪亞人入面絕大部份都係尤彌爾子民
先有個誤區以為艾爾迪亞人=尤彌爾子民
要𨤳清既話兩者係有分別
尤民=艾人,但not all 艾人=尤民

阿卡曼家族係巨人實驗副產品(人型巨人)
即係受始祖之力改變體內設計圖,又可以進入道路
係唔受洗腦既艾人
仲呼應番
越黎越覺係要消除埋巨人之力先至係艾族唯一出路
Aimbot
好似西西弗斯推石頭咁

西西弗斯知道自己改變唔到命運, 佢唯一可以做嘅,就係繼續推­石頭。 直到有一日,佢發現佢可以蔑視自己嘅命運, 甚至用享受呢個過程嚟去否定諸神對佢嘅懲罰, 於是,佢感覺到自己係快樂嘅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞