[最終回倒數2] 進擊的巨人漫畫討論 - 138話(5)9號出東立

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
月尾話添食畫多4話你吹佢唔漲
天道好輪迴
佢好似話畫好晒, 好難突然加落去
佢100話都無啦啦轉風格變左BF1
所以無咩唔可能
意識流結局咪得
純9up

蝴蝶效應結局似最大機會
始祖既能力始終無表現過出黎
淨係其他人話可以洗腦同家姐撞頭令女皇失億
感覺應該唔止咁少
三笠頭痛愈黎愈密就係因為經歷過太多次始祖既蝴蝶效應能力
但阿卡曼無法被洗腦
於是記憶不斷被堆疊造成混亂
138 發夢之後kiss應該引証到

9up勿認真
同當年套西片一樣
主角試過無數路線
失敗過後又波野波羅咪返去845年
最後發現只有自己死
身邊人最重視既人先可以幸福

仲有0.0000001%被艾撚反cap
但我已經冇乜copium剩低
今次巨人可以出game
被啲fans試玩唔同路線
我諗大家隨時要ready佢可能只會填一個坑
1. 艾倫到底諗乜 (佢嘅自由係咪耶派諗嘅殺晒牆外人 點解行為contradict)
2. 阿明搞邊科同後續 (我知大家好憎佢 但佢係救世篇嘅主角 亦係同艾倫思想衝突主要對手 )
3. 各個人物具體結局
4. 138話三笠個"夢"具體情況
5. 路嘅運作 (點解阿明入到去)
6. 女王個B有咩用

咁多個坑 139點會比得到 作者可能只填1-2個 甚至極端到艾倫一句台詞都冇

地鳴之後過依賴政治正確 明顯有加快節奏
其實佢寫唔掂"戰爭與和平"呢個主題唔係問題(無人expect 係套漫畫搵到答案 用蟲蟲spin走係可以)
但係寫"少年與世界 自由"呢個主題寫到一般 艾倫同阿明人物塑造失敗就係例子
1 艾倫到底諗咩
搞咗咁奈都未見過佢講過太多嘢
艾撚接近零文戲
(Aaron Yoghurt另計)
得45頁埋尾個情報準唔準
睇唔明 發生緊咩事
邊度唔明 一齊討論
Mikasa 個夢係講緊咩 點解有個夢係度既
有人話係平行時空 if plot 或者純ff
暫時唔知個夢想點 被唔到答案你
唔冇諗咁多 等埋139 可能會好少少

利申 我需要hopium

Hope?
btw 始祖同條蟲究竟咩關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞