[最終回倒數2] 進擊的巨人漫畫討論 - 138話(5)9號出東立

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
其實咪又係睇班人點搬龍門
唔太認同高達00劇場係addition喎
明明兩季動畫都埋伏筆講「對話」,你話夾硬嚟都係咁話
而且重點係第二季一完就即刻準備劇場版
製作組係根本有哂計劃
你一開始係TV之後係劇場咪又係水鳩人俾錢
一係就一開始全部劇場
如果唔係都中咗個都市傳說
其實個框都係睇你如果拎走咗套劇場版,本身tv個end做唔做到結局,如果就算無套劇場版都已經有個結局,咁就無問題,高達00就係咁
算啦
班人都係想厄自己巨人會出劇場版整if end
間硬話有動畫試過咁做
我估嘅結局
艾倫拯救左尤彌爾,但自己就取代左佢,成為下一個始祖巨人。所以現實嘅佢死左,但意識就留返係通道入面。但佢無受不戰之約限制,所以可以繼續消滅艾族以外嘅人。所以艾族嘅新生代係自由嘅(抱BB果幕)而艾倫就要等下一次有人接觸到蟲之後過黎拯救佢mikasa 可以再透過通道同eren 見面,但armin13年命用哂後就會死。

Anyway,創哥諗嘅野,我地好難估到,希望佢比個最完美結局我地啦
armin死咗咪又係入返路
真係劇場版可唔可以比番WIT做
之黎全打戲喎
所以都係可以見返eren
有139未呀屌
仲有一個月未夠哭撚咗
咪係
當年00 S2播完25集
片尾已經即刻影住木星話有劇場版啦
應該係聞到條蟲嗰啲煙觸發左巨人嘅能力但因為佢哋本身已經半巨人所以淨係修復
乜鳩
首先以前未試過點解唔可以第一次做
雖然都唔知你提有冇試過有乜關係
唔講有冇劇場版
大把動畫夠係走走下原作路線,最後都嚟個原創if線啦
係睇製作組敢唔敢渣喎
係多數情況都俾原作fans屌死渣嘛
如果今次創哥同意咁又點解唔可以呀
未確認真偽
如果係真就正
地鳴要大量特效,ufo一定好配
痴撚線鬼滅巨人
認真咩
係真唔係呀
ufo做仲唔正到仆街
咁有錢嫁咩btw雖然風格好似唔係幾夾 但啲打鬥特效一定好正
創哥有冇講過會咁做先
明明就冇
如果我站係作家既立場黎睇
我要出套劇場版去整if end
即係兜口兜面打鳩自己默認漫畫個結局作得衰
但係地鳴個part咁血腥
做劇場版都好既
唔係做電視牌要cut左呢啲位就差咁截
有d流
唔係幾信
你自己否定有if線可能性之嘛
根本就冇人話創哥實會咁做

咁你就真係自己作家立場啦
好多訪問都講過創哥同動畫組關係密切
動畫組追加啲原創細節創哥有把關
唔記得咩訪談講過:
你可以當動畫係漫畫版嘅完整版咁睇

所以假設創哥想唔同媒體唔同結局,動畫組實聽佢意見,唔存在乜鳩打臉自己
創哥係真係莊唔係閒呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞