[最終回倒數2] 進擊的巨人漫畫討論 - 138話(5)9號出東立

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
原來jean咬緊萊納後頸

咁佢死緊了 無人可以殺到萊納

Btw

前一秒仲互相理解嘅阿尼老豆同瑪萊軍官

下一秒就變身巨人 算唔算cover返

「那一天 他們想起被巨人支配的恐懼」
falco係顎巨
另外吉克鳩叫可以變巨人係皇血既能力亦同獸巨無關

被逼殺咗賈bitch同光頭仔先
大屠殺咁多人都叫左膠咁講唔通
平時交代回憶都會講大半話
係好驚佢就咁完咗咩都唔講
唔交代boss諗咩,個角色描寫就會好扁平
最起碼始祖同艾倫點解溝通到
講過啲咩
係要好好交代番
如果鎧巨自願俾賈bitch食
我會屌撚死創哥
趕收工feel
咁多重要角色變巨人
一格仔交代就算
完全感受唔到任何反省痛恨內疚自責
就算支持滅世都睇得唔爽
做定心理準備啦

104同賈碧嘅巨人化一定會解除
即係Connie老母都會解除

諗起佢番入村莊無穿無爛攬住老母就好感動
真愛必勝
親子必勝

好彩殺弗洛克班破壞派唔手軟咋
呢個尾係有限嘅頁數入面應該係最完滿結局
同avengers 一樣, Dr. Strange睇撚晒啲結局, 大家唔使再問點解咁唔得點解人設崩, 全部試過晒
阿卡曼係巨人副產品有冇解過?
嗰時話會THE MIST咁
殺咗connie佢地 點知唔洗
呢個真
起碼交代埋始祖 艾倫 女王
the mist 結局唔係主角自以為做左正確嘅決定終結左4個患難者嘅生命但係最後見到援軍咩
如果擺係巨人 應該係艾倫自以為滅世係最正確嘅決定(因為要守護佢嘅朋友同人民)但係途中害死灑佢地 最後咩都守護唔到 (?)
Falco deserve啫
假bitch唔deserve呀嘛
呢個推斷都似巨人現家發生嘅事
艾倫想保護104期 又趕走佢地又滅世
點知個個變哂巨人
係左膠團 (好似係因為個作者諗住用平和d嘅方式邁向結局所以採用類似guardian of the galaxy嘅方式寫地鳴篇?)不過依家艾倫同左膠團依家都接近團滅 (暫時)真係唔知佢最後決定係咩走向
其實有冇可能創哥根本就冇諗住轉結局 純粹用左膠團依啲比較平和同王道啲嘅方式邁向原本嘅結局
你要靠其他人先可以評價作品?
講番自己最真實嘅諗法...咁先至係自由
At least佢哋又真係長命百歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞