[威士忌22]終於有日本威士忌酒標規範! 唔怕飲錯偽日威了

1001 回覆
50 Like 5 Dislike
野食岩嘅我食得cheese platter
滷水同埋烏魚子我都覺得好咸
所以去到尾冇再食野
可能我重口味
滷水同烏魚子我都ok
不過呢家坐低都焗住要叫嘢食,我會想拎啲錢飲多杯多啲
果味幾重
好多人鍾意佢嘅果味,我覺得係獨特嘅
果隻味應該係port still distill先岀到
不過唔係我鍾意嘅野
暫時愛威我最岩心水係teeling 28 sherry cask 果枝
不過個感覺唔似愛威
咁多位師兄,其實Omar風味桶值唔值得買黎試
pot
not port
橙就千萬唔好

原本果3支 都有趣嘅 但一支呢就
唔係好明,師兄可唔可以解釋多少少
荔枝好吸引
係喎,冇 proofread
多謝大佬
平平哋咪試吓囉
不過聽講評價唔係幾好
利申: 反Omar
橙果個真係 飲都要煩洗杯

荔枝 黑后提子 同梅都幾ok
飲1-2杯都ok

但成支 就不了 都係比較貴同埋未算好飲到想飲成支
普通野
唔特別但人人都識
我反而覺得橙幾好,利申持有一枝橙桶第一版

Omar 風味桶其實係幾有趣嘅實驗酒系列,因為佢哋自己母公司係台灣有出水果酒,所以有好多unique 的桶可以拎去玩,同埋佢又唔係蘇威,冇咁多過桶玩桶限制.

但你問我Omar 我都係建議試吓就夠,常見嘅cask 可以咁popular 始終有原因,因為真係match啲.
In bw we trust
黑后 算常見
梅果支 日本響都有咁玩 但拎來blend唔係單桶咁
荔枝就真係佢獨家
Spits有隻咩杯?
其實基本上大部份威舖都有
都係一舊水姐 同移民冇乜關係嘅
我移民諗住帶一貨櫃野
不過我搬過咁多次屋,都只係爛過一次杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞