[威士忌22]終於有日本威士忌酒標規範! 唔怕飲錯偽日威了

1001 回覆
50 Like 5 Dislike
最後咪俾人二三千美金呃左買枝日本label grain
淨係識睇價錢有排做水魚呀
又好似幾有道理
Sherry cask 依加最平嘅入門都係Arran 18, glendronach 18, 都起碼900
佢地貴啲嘅原因一黎sherry 桶比較貴,同埋sherry 相對上多啲fans
另外macallan 近年岀品真係比較差,我覺得係啲桶差左同埋產量大左,所以令到佢quality assurance and control 差左, 不過佢ob款 12都係四舊水之嘛,買黎試下冇所謂嘅,只係唔好當佢係真正嘅麥記就得
乜假野有咁狼死
倉吉33年
唔係假酒
係假日本威
distill in scotland, mature in scotland, bottle in japan
有良心啲會叫自己做World Whisky
ok ge
但我覺得佢10yo好飲d
LM
首頁啲FB page, group 係咪要update下
update左d架啦
有咩要加? 真心唔知mewe有咩買賣gp
本地bar加埋k11?
UK
真,佢哋自己搞笑話係lady’s dram. 高Abv 但飲落完全唔覺. 對初試烈酒的人相對易入口

我del完ginger加左maltcask都唔記得加番k11
大家嘅everyday whisky係邊隻
我係red breast 12
T10
redbreast正
醫院味有無介紹
如果威士忌杯第一版推介嘅舖都有嘅
Laphroaig quarter cask
Laga16
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞