[威士忌22]終於有日本威士忌酒標規範! 唔怕飲錯偽日威了

1001 回覆
50 Like 5 Dislike
一晚就飲完
師兄勁
On rock 係易入口同飲多好多
不過都唔好chur 咁盡 長飲長有
推下先
請問咩牌子?
有無link?
balvenie single barrel來
有冇巴打試過網上買酒

呢排飲緊jack daniel 想買no27/特選

都有幾間唔同選擇

定係都建議落鋪買?
Fb/ig 建議睇下d follower/ comment/ like 多唔多 同埋唔好貪平 太平9成伏
最穩一定係面交 不過應該好少可以

落鋪基本上冇死 同埋可以問d關於支酒既野
巴打 想問下邊度買?
新手求介紹
Prefer Sherry cask,想問1.5k內有咩好介紹啊?
我代答宲咋
但香港威舖比較少見balvenie嘢
反而超級市場之類大路門市反而多

之前飲過咩sherry cask?
Balvenie同Bowmore
求介紹啊
bowmore 1.5k sherry 難d有
balvenie 就無咩試過好sherry 之前試過支16y single cask 硫到想死
1.5k Sherr有咩好選擇啊
本來想買枝balvenie 17 doublewood
double wood都ok
不過唔係好sherry cask

試下老納18/21
搵搵先 唔該巴打
巴打18/21呢兩枝有咩大分別?
而家應該得番老納21值得試
18舊年份貴多$1-200
唔該巴打
小弟整左條片想帶多d人入坑
希望大家支持下
https://youtu.be/smw5-G8KdX8
新手啱啱飲完左支lagavulin 16,都幾鐘意,想買返支都係peat嘅下支應該試咩
18會甜d
21就複雜d 有d木味d
可以試下bowmore 18/port charlotte 10/laphroaig quarter cask
想買枝1995年嘅送俾朋友做禮物
Glendronach 1995 vintage好唔好
老納就唔太熟95得唔得
但95得都仲可以揀glen elgin/clynelish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞