True Wireless真無線耳機討論(52)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
選擇困難症會好辛苦
千幾咁平
好唔好用?我而家自己用緊noble falcon 唸緊up上去大路個3隻
mtws2
E8 3rd generation
bose qc
唸左好耐都唸唔掂
要去醫生度睇睇聲帶有冇事
推一下先
用開Falcon唔駛諗 E8 聲底完全唔同
MTW2 同 bose qc,感覺會近falcon多啲, 但聲音上我講唔上係upgrade,都係睇你自己喜好
MTW2 聲海signature調音,V shape, 溫暖圓潤聲音,bass對比falcon less punchy,但subbase 延伸強,有感覺籠罩你,中頻同falcon一樣偏凹陷,人聲無咁突出,高頻不過不失唔係強項,但比冇教EQ嘅falcon無咁刺耳
Bose QC,中性調音with bass boost,低頻量大鬆散,bass head 一定鍾意,但我嫌佢太勁同蒙,甚至有啲蓋過low mid 同 mid,但依啲係個人喜好。調音上佢uppermid有個peak,所以人聲無falcon MTW2凹陷,但高頻都係無乜延伸,聽唔到女人歌。ANC係大贏家。
用開xm3 想upgrade一隻運動用 邊隻好
thx 巴打 我再出去試聽下先 而家起碼有個方向先 多謝你
聽開band 樂器聲音場緊要
用緊TE BD21f
不過通話錄音幾差下同埋成日叉唔到電要重插好多次先差到,想買多對

會戴嚟跑步
有冇類似既推介下 如果有埋防水就好
轉左iphone懶得駁線,對westone W40擺埋左一邊
一直想搵返對類似既聲底
我係bass head 但Bose QC 嘅 bass 同佢出開嘅product 比真係少得可憐
用iPhone 應該買AirPods Pro 定小鳥耳機好
所以我話散,bass多少真係每個人個定義都唔同哈哈
即係佢種bass唔係dump心口好實個啫,但你會feel到有浸嘢係底囉
佢subbass嗰度都多嘢架,所以係多bass
咁但冇揼心feel, 有啲人又可能覺得冇bass
所以去聽啦,聽感好難用文字解釋
Mw07+ 壞左 大細聲 保養期內換左對全新Leica 版

Libratone 唔係大陸野黎咩
有無人用Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro,新購入 Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro,但是左邊耳機配戴時候耳機發出高頻的尖聲,嘗試幾次塞入耳道時候都出現同樣聲音,相反右邊耳機用同樣方法沒有重新此情況。還有室內商場行走時候左邊耳機降噪忽然短暫失靈,像有風躁聲音,重新配戴後也有此問題。
連登仔:用支那野抵
請教如果用an只考慮通話質素/續航力,筆直冇限,有邊啲可以考慮?
想問下用緊ATH-CKR70TW嘅巴打
你哋有冇覺得tap兩下轉ANC個功能好難捉摸?我成日TAP完都轉唔到
buds+
通話好+10個鐘續航
呢隻啲音質係咪真係咁無敵??
唔係,低音相對唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞